Erzincan Belediyesi, altyapı çalışmaları nedeniyle tahrip olmuş cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarına devam ediyor.
Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde üst yapı çalışmalarını sürdüren Erzincan Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte şehrin birçok bölgesinde yol kaplama ve kaldırım imalatı çalışması gerçekleştiriyor. İnönü, Yeni Mahalle, Akşemsettin, Yunus Emre ve Halit Paşa mahallelerinde çalışmalara başlayan Erzincan Belediyesi, bu yıl yol ve kaldırım problemini büyük oranda çözmeyi hedefliyor.
Gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Vekili Selçuk Yergün “Bu çalışmaları gerçekleştirirken dar ve fazla uzun olmayan sokaklarımıza belediyemizin kendi imalathanelerinde üretilen kilit parke taşı ile kaplayarak hem maliyet hem de estetik açısından güzel bir görünüm kazandırmayı hedefledik. Bu sene yaklaşık 100 km asfalt 148 km kaldırım imalatı gerçekleştirerek hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız.” dedi.
Bu yıl, yol ve kaldırım kaplamalarına 30 milyonluk bütçe ayıran Erzincan Belediyesi, ana arterler öncelikli olmak üzere 9 mahallede toplam 148 km uzunluğunda kaldırım imalatı, 100 km de yol kaplama çalışması gerçekleştirecek.
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Vekili Yergün’e Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Beyitoğlu eşlik etti.