KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Teknik direktörlük kariyerine PTT 1. Lig ekibi Kardemir Karabükspor'da başlayan Elvir Baliç, oyunculuk yaşamında olduğu gibi teknik adamlıkta da adından söz ettirmek istiyor. 

FK Sarajevo, Bursaspor, Fenerbahçe, Real Madrid, Rayo Vallecano, Galatasaray, Konyaspor, Ankaragücü ve İstanbulspor'da forma giydikten sonra Bosna Hersek Milli Takım Teknik Direktörü Saffet Susiç'in yardımcılığını yapan Boşnak asıllı Türk vatandaşı Baliç, Kardemir Karabükspor'da teknik direktörlüğe adım attı. 

Ligde 7. hafta öncesi Hüseyin Kalpar'la yollarını ayıran kırımızı-mavili ekibin teknik direktörlüğüne getirilen Baliç, takımının başında ilk maçına 8. haftada Karşıyaka mücadelesinde çıktı. Karşıyaka'yı iç sahada 2-1 yenen Kardemir Karabükspor, Baliç yönetimindeki ikinci maçında deplasmanda Samsunspor ile 0-0 berabere kaldı. 

 

- "Yeniden başarılı olmaya geldim"

 

Teknik direktör Baliç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk futboluna yabancı olmadığını, uzun yıllar futbol oynadıktan sonra da Türkiye'yi takip ettiğini söyledi.

Merhum Nejat Biyediç'in isteği üzerine Bursaspor'la başlayan Türkiye kariyerinin, hayatında önemli bir yer tuttuğunu belirten Baliç, şimdi teknik adam olarak ikinci kez başarılı olmak istediğini anlattı. 

Baliç, Kardemir Karabükspor tercihinin tesadüf olmadığını, bu takımla başarılı olacağına inandığını ifade ederek "Yaklaşık 20 yıl futbolunun içinde bulunduğum Türkiye'ye yeniden başarılı olmaya geldim. Bu ülkede çok dostum var. Türkiye ligi dünyada ön sıralarda olan ve ismini duyurmuş bir lig. Birçok dünya yıldızı bu ligde. Çok sayıda yıldız da bu ligden çıkmış dünya takımlarında oynuyor. Tekrar dönmek beni heyecanlandırdı" diye konuştu.

 

- "Faydalı olmaya çalışacağım"

 

Kardemir Karabükspor'un yerinin kesinlikle Spor Toto Süper Lig olduğunu vurgulayan Baliç, "Başta başkanımız olmak üzere yöneticiler, futbolcular ve taraftar inanmış durumda. Ben de elimden geldiği kadar bu takıma faydalı olmaya çalışacağım. İnşallah her şey yolunda gider ve bu takım yeniden hak ettiği Süper Lig'de yerini alır" ifadelerini kullandı. 

Baliç, PTT 1. Lig'in Süper Lig'den daha zor olduğunu savunarak, her takımın birbirine üstünlük sağlayacak kalitede olduğunu, takım puanlarının yakın gittiğini kaydetti.