Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eşi Ayşe Güzeloğlu ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, valilikte çalışan kadınların gününü kutlayarak karanfil dağıttı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe Vali Güzeloğlu eşi ile birlikte katıldı. Kurum personelleri tarafından kapıda karşılanan Ayşe Güzeloğlu, kadınların gününü kutlarken, çalışanlar da kendisine çiçek taktim etti. Daha sonra bir konuşma yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Dünya Kadınlar Gününün, bir gün bağlamında kadınların önemini, değerini ve şüphesiz kattıklarını, yaptıklarını konuştukları bir gün olmadığını söyledi. Vali Güzeloğlu, “Kadın yaradılışından ve varlığından her alana değer katan, her gün zenginlik sunan ve yaşamı bir anlamda bütünün yarısı gibi bizlerle paylaşan bir varlık. Yapısal ve yasal tedbirlerle kadının hayata katılması, toplumsal hayatı zenginleştirmesi, toplumu güçlü kılması noktasından son 15 yılda önemli değişiklikler ve yasal kazanımlar gerçekleştirildi. Kazanımlar aslında toplumun kazanımları. Kadını ihmal eden kadın ve kız çocuklarından başlayarak okuma, çalışma ve kendini ifade etme noktalarında eksik kalan bir toplum, bilin ki tam anlamıyla ne gelişmiş ne kalkınmış ne de hedeflerine erişmiş bir toplum olur. Toplumsal hayatta karşılaştığımız kadına karşı şiddetin, istismarın ve kadına karşı negatif ayrımcılığın hiçbir noktada insanlık adına inancımız adına açıklanabilir bir yanı ve yönü yoktur. Bunu kabul etmek değil, düşünmek bile insanlık değerlerinden uzaklaşmak ve varlığımızın anlamı olan bütün değerleri inkar etmek olur. Hayatı birlikte paylaşırken, eşit olarak kadın ile erkeğin aynı anda birlikte yol yürümeleri, hayatı değerlendirmeleri gerektiğini hissetmek ve sindirmek gerekir. Bugün artık kadınlarımız her alanda yetkin ve çok başarılı. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, kurumda çalışan kadınlara karanfil ile ipek şal hediye etti.