BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Yılport Samsunspor A.Ş. Başkanı Yüksel Yıldırım tarafından Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nun önüne yapılacak olan 20 Ocak Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kırmızı-Beyazlı tribünlerin renkli taraftar topluluğu Forza Samsun tarafından tasarlanan anıt projesinde ciddi mesafe kaydedildi. Forza Samsun, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla projenin oluşum aşamasını Samsunspor camiasına duyurdu. Öte yandan 20 Ocak Samsunspor Futbol Şehitleri Anıtı için tasarlanan görsel Kırmızı-Beyazlı camianın büyük beğenisini topladı.


TİTİZLİKLE HAZIRLANDI
Forza Samsun paylaşımında "Avrupa, özellikle İngiltere'deki çalışmaları inceleyerek yola koyulduk. Özellikle ManU kulübünün "United Trinity" (Kutsal Üçlü) çalışması bizi etkiledi. Bu projenin kabul edilmesi halinde devamındaki süreçte de elimizden geleni yapacağımızı belirterek başkanımız Yüksel Yıldırım ve dernek yönetiminin beğenisine sunduk. Projenin kabulü ve başkanımızın 'Görsel olarak bir çalışma hazırlayın, değerlendirelim' söylemi üzerine görsellerde gördüğünüz çalışma kendi bünyemizde titizlikle hazırlandı. Bu gurur bütün Samsunspor taraftarının olacak" ifadesini kullandı.

KARA GÜNLERİN SEMBOLÜ
“Görsel çalışma kısmına gelecek olursak, anıtta arma uğruna can verenlerin bizzat olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konu tartışmaya açık bir konu olsa da hiçbir anıt, anıtsal heykel kadar 20 Ocak ruhunu ve bu ruhun kahramanlarını tasvir etmeyecek. Sadece anıt olarak değil, çevresindeki bilgilendirme tabelaları ve türlü zenginleştirmelerle yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz bu elim kazaya tanıklık etmiş olacak. En aydınlık günlerini yaşamaya hazırlanan bu camianın yaşanabilecek en kötü günü yaşadığının sembolü haline gelecek”

Nurullah Kızıldağ