SAMSUN (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Avukatlık Türkiye'de hiç bu kadar önemli ve sorumluluk gerektiren bir meslek olmamıştır. Türkiye bugün 'iyiki avukatlar var, iyiki barolar var' diyorsa bunda her birinizin çok katkısı vardır" dedi.

Feyzioğlu, Samsun Barosu tarafından baroya ait lokalde düzenlenen Avukatlar Gecesi'nde yaptığı konuşmaya, geceye katılanları 19 Mayıs 1919 ruhu ile selamladığını söyleyerek başladı.

Ne zaman umutsuzluğa düşülse işte o zaman Samsun'un düşünülmesi gerektiğini vurgulayan Feyzioğlu, "19 Mayıs 1919'u düşünelim. O ilk adımı düşünelim ve diyelim ki umutsuzluğa lüksümüz yok, hakkımız yok. Burası Samsun, burası Anadolu ihtilalinin başladığı yer. Burası demokrasi ateşinin yakıldığı yer, burası cumhuriyetin ilk adımının atıldığı yer" diye konuştu.

Samsun'un aynı zamanda birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin de kenti olduğunu dile getiren Feyzioğlu, Samsun'un, bir milletin küllerinden nasıl doğduğunun, bir devletin nasıl şahlandığının ispatı bir kent olduğunu söyledi.

Bugünün kardeşlik ve birlik günü olduğunu ifade eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin birliği ve beraberliği için ihtiyaç duyulan lisanın sahipleri biziz, biz avukatlar. Çünkü Türkiye 77 milyonuyla insan hakları, demokrasi, özgürlükler paydasında eşit yurttaş olduğu taktirde, her birimiz bu 77 milyonun asli unsurunu hissetmeye başladığımız anda birliğini beraberliğini hiç bozulmamak üzere sağlayacaktır. İşte bunu sağlamanın yolu da hukukun üstünlüğünün savunucuları siz değerli meslektaşlarımın elindedir. Avukatlık Türkiye'de hiç bu kadar önemli ve sorumluluk gerektiren bir meslek olmamıştır. Türkiye bugün 'iyiki avukatlar var, iyiki barolar var' diyorsa bunda her birinizin çok katkısı vardır. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum dostlarım."

Konuşmaların ardından meslekte 50 yılını dolduran avukat Oktay Akça'ya madalyası verildi.