Güney Afrikalı 29 yaşındaki Emlyn Culverwell ile Ukrayna asıllı nişanlısı Iryna Nohai evlenmeden önce cinsel ilişkiye girdikleri için Suudi arabistan’da tutuklandı.

Evlilik öncesi cinsel ilişkiye girmenin yasak olduğu Suudi Arabistan’da Güney Afrikalı 29 yaşındaki Emlyn Culverwell ile 27 yaşındaki Ukraynalı nişanlısı Iryna Nohani tutuklandı. Olay Iryna Nohai’nin şiddetli karın ağrısı şikayeti üzerine doktora gitmesiyle ortaya çıktı.

Abu Dabi’de Medeor Medikal Merkezi’ne giden Nohani burada gözaltına alındı. Çünkü muayene olduğu doktor kadının hamile olduğunu fark etti.  Birleşik Arap Emirlikleri’nde evlilik dışı cinsel birliktelik yasak. Bu sebeple gözaltıa  alınan çiftin hapse girmesi bile mümkün… 

Yetkililer çiftin ne zamandan beri cinsel ilişki yaşadığını çözmeye çalışıyor. Bu sebeple de genç çfit henüz yargı önüne çıkmış değil. Genç kadına AIDS testi bile yapıldığı belirtiliyor.

TEDAVİ İÇİN GİTTİ TUTUKLANDI

Hastaneye tedavi olma amaçlı giden genç kadın anne olacağı haberine sevinemeden tutuklandı. Üstelik çiftin tutuklanmadan 2 gün önce nişanlandığı belirtiliyor. 

29 yaşındaki Güney Afrikalı Emlyn Culverwell 5 yıldır Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşadığı ve nişanlısıyla 2014 yılından beri birlikte olduğu ifade ediliyor. 

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı ise çifte yardımcı olamıyor. Çünkü söz konusu durum Birleşik Arap Emirlikleri yasalarında ülke içi bir mesele…   Emlyn Culverwell’n annesi genç çiftin tutuklandıktan sonra hiç kimseyle iletişim kurmalarına izin verilmediğini belirtiyor.

MİLLİYET