Yıllarca adı terörle anılan Şırnak’ın Silopi ilçesi, çözüm süreciyle yeniden hayat buldu. İlçe merkezinde ilk defa atletizmle tanışan çocuklar, "Çok kan döküldü, artık terörle değil sporla, atletizm ile anılmak istiyoruz" dedi.
Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü, ilçe merkezinde çocuklara sporu sevdirmek ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla açtığı kurslara bir yenisini daha ekledi. Spor antrenörü Neslihan Çetin yönetiminde açılan atletizm kursunda çocuklar Türkiye milli atletizm sporcuları arasına girmek için kıyasıya çalışıyor. Her gün Silopi Şehir Stadyumu’nda ve kapalı spor salonunda çalışan, antrenman yapan çocuklar, milli sporcu olup ailelerini ve kentlerini gururlandıracaklarını söyledi.
Spor antrenörü Neslihan Çetin, çocukların çok yetenekli olduğunu ifade ederek, "Silopi’nin tek atletizm takımı olarak, okullarımızı gezip sil baştan yeni bir takım kurduk. Çocuklarımız çok başarılı. 10 gün önce Şırnak’ta yapılan atletizm spor müsabakalarında çocuklarımız derece aldı. 1 ay sonra 6 kişilik bir takım ile Elazığ’da yapılacak olan bölge yarışmalarına katılacağız. İnanıyorum ki çocuklarımız çalışmalarından sonra başarılı olup Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacaklardır. Adana’da yapılacak olan Türkiye Finallerinde ise dereceye girecek olan öğrencilerimiz, Türkiye milli sporcular arasında girmek için büyük bir fırsat yakalayacaklar. Çocuklarımızın sadece atletizm ile sınırlı kalmalarını istemiyorum. Yeni spor dalları açarak çocukların hem boş zamanlarını daha iyi değerlendirmeleri hemde kötü alışkanlıklarından uzak kalmalarını hedefliyoruz. İlçemizde ailelere sesleniyorum. Çocuklarınızı spor yapmaya gönderin, spor hem insan sağlığının en büyük faktörüdür. Aynı zamanda çocuklarımızın kendi alanlarında elde edeceği başarılar onları en iyi mercilere taşıyacaktır" dedi.
"ATLETİZM İLE İLK DEFA TELEVİZYON İLE TANIŞTIM"
Silopi Şehir Stadyumu’nda atletizm kursuna katılan Sibel Çetin de, "Atletizmi ilk defa televizyonda gördüm. Sürekli kanallarda Türkiye’yi temsil eden sporcularımızı görüyordum. Daha sonra hocamız bize davet gönderdi. Bizim de televizyonda olan yetenekli sporcularımızdan olabileceğimizi söyledi. Bende başarılı olup Türkiye Milli takımında yarışmak istiyorum, ilçemizdeki diğer çocuklarımıza da atletizmi tavsiye ediyorum. Herkes gelsin burada hünerlerini göstersin" diye konuştu.
"HEM EĞLENİYOR HEM DE SPOR YAPIYORUZ"
4 aydır antrenmanlara katılan bir diğer sporcu Nevruz Öğel ise, "Biz burada spor yapıyoruz. Hem eğleniyoruz hem de yarışmalara hazırlanıyoruz. Bende atletizmle ilk defa televizyon vasıtasıyla tanıştım. Hedefim önce bölge yarışmalarında dereceye girmek ve daha sonra Türkiye birinciliği için ter dökmek istiyorum" şeklinde konuştu.
Milli sporcu olmak istediğini belirten bir diğer sporcu Mustafa Aykut, "Daha önce Silopi Belediyesi Serhatspor alt yapısında top koşturuyordum. Hocamızın destekleri ile atletizm ile tanıştım. Bu dalda çok iyi olduğumu düşünüyorum. Buradan tüm çocuklara sesleniyorum, gelin spor yapın" ifadelerini kullandı.