Trabzon’da 14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Yoga Festivali’nin ikinci tanıtım toplantısı Uzungöl’de yapıldı.

Tanıtım toplantısına Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, TTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, yabancı medya üyeleri, yoga hocaları ve yoga severler katıldı.

Çaykara Kaymakamı İhsan Ayrancı Uzungöl turizm destinasyonun çok zengin olduğunu belirterek bu zenginliğe yoganın da eklendiğini ifade etti. Eylül ayında yapılacak festivale büyük bir katılım beklediklerini belirten Ayrancı “Burada doğanın tüm renkleri ile baş başa yoga katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatacaktır” dedi.

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok da Ege ve Akdeniz’de oluşan kum ve deniz turizmine Karadeniz bölgesinin güçlü bir alternatif oluşturduğuna dikkat çekerek “Özellikle Trabzon ve Uzungöl hem yayla hem de doğa turizmi için son derece önemli bir destinasyon alanıdır. Yeşilin her tonuna sahip olan ormanlarımız sonbaharda ayrı bir renk cümbüşü oluşturmaktadır. İlçemizde yoga turizminin gelişmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ise Yoga Festivali’nin yapılacağı alanlardan birinin dünyada marka olmuş cennet mekanlardan biri olan Uzungöl olduğunu belirterek yoga hocalarının Uzungöl’ü görmelerinin festivale yapacakları katkıları arttıracağını ifade etti.

TÜRSAB Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök de yogayı Karadeniz’de turizm sektörü portföyüne eklemek istediklerini ifade ederek “Yoga için uygun altyapımız var. Son derece güzel otellerimiz var. Uzungöl gibi çok önemli bir turizm merkezimiz var. Eylül ayında yapılacak festival için seyahat acenteleri birliği olarak biz de çalışmalarımıza başlıyoruz” şeklinde konuştu.

Uzungöl’deki festival basın toplantısına katılan yoga hocaları, katılımcılara küçük bir yoga deneyimi yaşattı.