Yahyalı Belediyesi tarafından ilçenin Çiğilli Mahallesi’nde yapılan Milli İrade Parkı ve diğer mahallelerde yapımı tamamlanan yedi parkın açılışı için tören düzenlendi.

Törene Yahyalı Kaymakamı Mehmet Alper Çığ, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden’in eşi Fatma Özden, ilçe belediye başkanlarının eşleri, ilçe protokolü ve partililer katıldı.

Açılış töreninde selamlama konuşması yapan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk “ İlçemizin çeşitli mahallelerinde yapmış olduğumuz 7 adet parkın açılış merasimine hoş geldiniz. Dün istiklal ve istikbal mücadelesinde olduğu gibi, bugünde milletimizin kendi izzetine sahip çıkan ülkemizin birlik ve bütünlüğüne girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden tankların önüne yatan, silahlara meydan okuyarak canlarını din-ü devlet, mülk-ü millet için, istiklal ve istikbalimiz için feda eden, 249 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Öncelikle; 15 Temmuz gecesi bizlere zaferi yaşatan, yüz yılın rövanşını aldıran tarihin akışını değiştiren ve bu destanı yazan kahraman bir milletin evladı olduğumuz için Allah’a Hamd resulüne binlerce kez salatı selam ediyoruz. Cesaretiyle yaşamayan esareti ile ölür diyerek ve 15 Temmuz destanını yazan milletimizle övünüyoruz. 15 Temmuz gecesi istiklal ve istikbalimizi kazandığımız gündür. 15 Temmuz kuşatma yüzyılını hesaplaşma yüzyılına çevirdiğimiz gündür. 15 Temmuz tarihimize, kültürümüze, kardeşliğimize dönüşümüzün karar günüdür. 15 Temmuz artık geri dönmeyeceğimizin gerekirse binlerce şehit verip yolumuza devam edeceğimizin karar günüdür. 15 Temmuz hainlerin sürdüğü tankları kovalayan milli iradeye sahip çıkan şehitlerin ve gazilerin günüdür. 15 Temmuz hainlerin sırtından derviş elbisesini sıyırdığımız gündür. 15 Temmuz ülkesini satanlara milletini satanlara tarihini ve onurunu satanlara, Anadolu evlatlarının Çanakkale ruhu ile karşı koyduğu gündür. 15 Temmuz vatan için şahadete koşan yiğitlerin günüdür. 15 Temmuz ya olacağız ya öleceğiz dediğimiz gündür. Yarabbi 15 Temmuzda 249 şehidimizi Bedir, Uhut, Hendek ve Çanakkale şehitleri ile beraber eyle. “ diye konuştu.

Parklar Yahyalı İlçe Müftüsü Dursun Sarı tarafından yapılan dua ile açıldı.