Avrupa Tekvando Poomse Şampiyonası’nın ilk gününde milli sporcular 6 madalya kazandı.
Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından organize ediyen ve Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Tekvando Pumse Şampiyonası’nda yaklaşık 30 ülkeden 440 civarında sporcu mücadele ediyor. Şampiyonanın ilk gününde Türk sporcular, 2’si altın, 2’si gümüş ve 2’si bronz olmak üzere 6 madalya kazandı.
Yıldız erkekler kategorisinde Muhammed Emir Yılmaz ve 31 Yaş Üstü İkili Takım kategorisinde Mevlüt Pekcan ile Meryem Yavuz ikilisi Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. 18 yaş üzeri Serbest Stil kategorisinde Kübra Dağlı ve 18-30 Yaş İkili Takım kategorisinde Adil Tekin ile Bengü Alkan ikilisi gümüş madalyanın sahibi oldu. Yıldız bayanlar kategorisinde Kayra Destan ve 12-17 Yaş Serbest Stil İkili Takım kategorisinde Enes Doğuhan Bilgi ve İlayda Aktay ikilisi ise bronz madalyayı boynuna geçirdi.
BAŞKAN ŞAHİN’DEN KUTLAMA
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Avrupa Tekvando Poomse Şampiyonası’nın ilk gününde 6 madalya kazanan sporcuları kutladı. Başkan Şahin, “Şampiyonaya 6 madalyalı bir başlangıç yaptık. Sporcularımız yoğun bir çalışma programının ardından buraya geldiler. İlk gün kazandığımız madalyalar bizleri mutlu etti. Alınan madalyalarda emeği geçen sporcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Şampiyonanın kalan 2 gününde de ülkemize madalyalar kazandıracağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.