Muratpaşa Belediyesi’nce yaptırılacak olan Ermenek İlköğretim Okulu Spor Salonu inşaatı, temel atma töreniyle başladı.
Muratpaşa Belediyesi, Dilşat Refizade İlkokulu Spor Salonu’nun ardından Ermenek İlköğretim Okulu Spor Salonu inşaatına başladı. Ermenek İlköğretim Okulu bahçesine 1269 metrekarelik alana yapılacak olan Muratpaşa Belediyesi Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Ermenek İlköğretim Okulu Halk Dansları ekibinin gösterisi ile başlayan temel atma töreninde, Başkan Ümit Uysal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karabacak, beton mikseri butonuna öğrencilerle birlikte bastı. Muratpaşa Belediyesi Ermenek İlköğretim Okulu Spor Salonu içerisinde 200 seyirci kapasiteli tribün, hentbol, basketbol ve voleybol maçlarına uygun 1056 metrekarelik saha, soyunma odaları, tuvaletler, sağlıkçı odası, kafeterya ve mutfak bulunduğunu belirten Başkan Uysal, Muratpaşa’da 21 okula spor salonu yapmayı istediklerini belirtti.
Başkan Uysal, “Yedi okulun spor salonu yapımında teknik aksaklıklar meydana geldi. Yapacağımız 14 Spor Salonu’nun bir tanesi de Ermenek Mahallesi’ne yapılıyor. Spor salonlarımızdan gündüz çocuklarımız, öğrenim saati bitiminde vatandaşlarımız yararlanacak. Antrenörlerimiz eşliğinde vatandaşlarımız guruplar halinde spor yapma imkanı bulacaklar. Muratpaşa’da mutlu, sağlıklı, birbirimize daha hoşgörülü bakarak bir yaşam kuracağız. Sanat ve spor etkinlikleri bunun parçasıdır” diye konuştu.