İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım'ın gündeminde mağduriyet bahanesiyle FETÖ'yü destekleyenler vardı. Soruşturma kapsamında kurunun yanında yaşın da yanmaması için büyük bir çaba sarf edildiğininin altını çizen Başbakan, "Bugünlerde bir mağdur edebiyatı tutturdular. Peki bu darbeyi yapanlar mağdur da, geleceği karartılmaya çalışan millet mağdur değil mi? Bu nasıl iştir? Milletin psikolojisi bozuldu. Bunların hesabı sorulmayacak mıydı? Şimdi bunların avukatlığının yapılmasının zamanı mı? Darbecileri desteklemek vatanseverlik değildir. Darbecilere cesaret vermek, yeni bir darbe arayışına sokmak bu ülkeye hizmet değil." dedi.
Soruşturma konusunda da uyarıda bulunana Başbakan " Husumetlerimiz varsa geçmişte 'Fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım' derseniz bunun  bedeli ağır olur. İntikam ya da merhamet duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz." diye konuştu.



İşte o konuşmadan satır başları

Milletin silahıyla milletin evlatlarının üzerine kurşun yağdırarak devleti ele geçirmeye çalıştılar. Bu büyük millet ne kadar asil olduğunu, ne kadar bağımsızlığına düşkün olduğunu, büyük Atatürk'ün 'Bağımsızlık benim karakterimdir' dediği millet kendine yakışanı yaptı. Türk milleti alçaklara unutamayacakları bir ders verdi.Bulunduğumuz coğrafya zor bir coğrafya. Anadolu toprakları zaman zaman buluşmanın zaman zaman çatışmanın merkezi olmaya devam etmiş. Sadece fay kırıklarıyla değil aynı zamanda sosyolojik ve kültürel farklılıklarının da buluştuğu coğrafyadan söz ediyoruz. Atalarımızın bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti bizim en büyük birleştirici özelliği olacak.

İSLAMLA, İNSANLIKLA ALAKASI YOK
Bugün ülkemizi bölmeye çalışan meseleler var. 80'li yıllardan beri mücadele ettiğimiz bir terör örgütü var.  Onlar ellerine silahı erken alıp enerjimizi tüketti. Ama FETÖ terör örgütü yıllarca birikimini yaptı ve bir gün aniden çıktı. Şimdi bize diyorlar ki siz niye bunlara karşı önlem almadınız? Bir terör örgütü eline silah alırsa önlemini alırsınız. Düşünün en üst düzey komutan yanında 20 yıldır taşıdığı özel kalemi. Özel kalemi diyor ki komutanım sizi tutukluyoruz. Nasıl bir örgütten bahsettiğimi anlayın. Alçak bir örgüt. Zaman zaman sizinle omuz omuza namaz kılar, başkalarıyla farklı bir kılığa girer. Bunun insanlıkla, islamla alakası yok. Bu örgütler ve bütün şer odakları ile mücadelemiz devam edecek

PKK İLE FETÖ 15 TEMMIUZ'DAN ÖNCE GÖRÜŞTÜ
Biliyoruz ki bunların kendi aklı değil. Bu üst akıl karşımıza çıkmıyor. Sadece bunları oynatıyor. Bakın bölücü terör örgütü ile FETÖ 15 temmuz'dan önce buluşup darbeyi planladı, görev paylaşımı yaptı. Kaleyi içeriden fethettiklerini düşünüyorlardı ama hesaplayamadıkları bir şey vardı. Halk. Böyle bir millet dünyanın hiç bir yerinde yok.Cuntacılar, contayı yakmıştır. Millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır. Böyle bir millet dünyanın hiçbir yerinde yok.  

8 KAT ARTTI
2002'de bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu yani terörle mücadele yapıldığı 23 ilimizin ortalama geliri 750 dolardı. O zaman Türkiye'nin ortalaması 3200 dolar. Şimdi Türkiye ortalaması 3 kat arttı. Ama bu 23 ilimizdeki milli gelir 5700 dolara çıktı. Türkiye 3 kat arttı, bu bölge 8 kat arttı. Kardeşliğimizi geliştirmenin yolu vatandaşlarımız nerede yaşarsa yaşasın aynı hizmeti görmesi lazım. 

BU NASIL İŞ, ŞİMDİ ZAMANI MI?
Terörle mücadelemiz büyük bir kararlılıkla sürecek. Bugünlerde bir mağdur edebiyatı tutturdular. Peki bu darbeyi yapanlar mağdur da, geleceği karartılmaya çalışan millet mağdur değil mi? Bu nasıl iştir? Milletin piskolojisi bozuldu. Bunların hesabı sorulmayacak mıydı? Şimdi bunların avukatlığının yapılmasının zamanı mı?Darbecileri desteklemek vatanseverlik değildir. Darbecilere cesaret vermek, yeni bir darbe arayışına sokmak bu ülkeye hizmet değil.

BEDELİ BÜYÜK OLUR
Kurunun yanında yaşın da yanmaması için gayret ediyoruz. Suçluysa gereği yapılacak.Husumetlerimiz varsa geçmişte 'Fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koyayım' derseniz bunun  bedeli ağır olur. Sadece vicdani değil, hukuki sorumluluğu da olur. İntikam ya da merhamet duygusuyla değil adaletle hareket edeceğiz. 

BUGÜN İZMİR'DE AÇIKLAYACAĞIZ
Tarım ve hayvancılık sektörümüze yönelik kapsamlı teşvik ve destekleri bugün Ödemiş'te yapacağımız toplantıda İzmir'den 1 numaralı tarım şehrinden bütün ülkeye açıklayacağız. Körfez Projesi çalışmaları devam ediyor. Sadece İstanbul'un değil, İzmir'in de gerdanlığı olacak. İzmir'e 3. lük yakışmaz. İstanbul'dan sonra İzmir olacak.