Malatya merkez ilçe Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeni Cami bölgesinde bulunan bir grup esnafla bir araya geldi.
Yeni Otel’de gerçekleştirilen kahvaltıya, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Battalgazi Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Karakuş, Yaşar Karataş, bazı daire müdürleri ve esnaflar katıldı. Burada konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, istişarenin önemine dikkat çekerek, “Sizlerin düşünceleri, bizlerin yol haritasıdır. Yol pusulamızdır. Sizin düşünceleriniz doğrultusunda kendimize bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi. Kent kültürü ve hafızasının önemine dikkat çeken Başkan Gürkan, “Memleketimizde arabesk ve mülteci kültürü hakim oldu. Biz, şehirlerimizin değerlerini, kimliklerini, hafızalarını kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldık. Bizim en çok önemsediğimiz olgu, mahallelilik kültürünün ve bilincinin, kent hafıza olgusunun insanlarımızın zihinlerine yerleştirmektir. Biz bu değerleri yitirdiğimiz zaman, gelen göçü şehre entegre etmediğimiz sürece, şehirde arabesk, mülteci kültürü oluşur. Malatya’nın ve Türkiye’nin en büyük tehlikesi iki dere bir arada kalma tehlikesidir. Biz bunları 10 yıllık belediyecilik dönemimizde söyledik. Bu yıldan itibaren gerek TOKİ, gerek yerel, gerek belediyeler nezdinde artık bunlar gündeme gelmeye başlamıştır. Bingöl’de yapılan belediye başkanları toplantısında gündemin ana konusu “Mahallelilik Ruhunun Yeniden İhdas Edilmesi” konusuydu. Dolayısıyla sizlere güveniyoruz. Biz içimizdeki duygu cennetini yaşatalım. Gelen insanlar bizlerin misafirleridir, ama şehrin değerlerini de ayakaltı etmemeliyiz” dedi.
Başkan Gürkan, toplantı sonrası Yeni Cami bölgesinde bulunan esnafları ziyaret etti. Başkan Gürkan, esnaflarla ayaküstü bir süre sohbet etti.