İzmir’de Ege Üniversitesi Kampüsü’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu için anma töreni düzenlendi.
Ege Üniversitesi Kampüsü’nde, karşıt görüşlü öğrenci grubu arasındaki çıkan ve çok sayıda öğrencinin yaralandığı ve Ülkü Ocakları Ege Üniversite Başkanı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili toplanan yaklaşık bin kişilik grup, anma töreni düzenledi. Törende, Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.
Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık grup, Mustafa Kemal Caddesi üzerinden sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sırasında, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun Türk Bayrağına sarılı tabutu da cenaze aracının içerisinde kortejin en önünde yer aldı.
ANNE ÇAKIOĞLU OĞLUNUN RESMİNİ ELİNDEN DÜŞÜRMEDİ
Cenaze öncesinde düzenlenen anma törenine, Türkiye’nin farklı illerinden katılım olması da dikkat çekti. Öte yandan, cenaze aracının önünden yürüyen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun annesi Özlem Çakıroğlu ise oğlunun fotoğrafını yürüyüş boyunca göğsüne bastı. Gözyaşlarına boğulan anne Çakıroğlu, katillerin cezalandırılmasını istedi.