İzmir’de, iki grup arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verildiği Aliağa ilçesindeki sosyal yaşam parkında, çalışmalarda son aşamaya gelindi.
Aliağa ilçesinde, Mart ayındaki belediye meclisinde alınan kararla, Ege Üniversitesi Kampüsü’nde öğrenciler arasında çıkan bıçaklı kavgada yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin sosyal yaşam parkına verilmesinin ardından, ekipler parktaki çalışmaları hızlandırdı.
Aliağa Belediyesi’nin iki dönüm alan üzerine inşa ettiği sosyal yaşam parkında çalışmalar son aşamaya gelirken, parka dikilen palmiye ve jakaranda ağaçları vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Ağaçlarla birlikte boş alanlar da çimlendirildi. Etrafı ahşap çitlerle çevrilen ve hercai menekşe gibi mevsimlik çiçeklerle donatılan parkta oturma grupları, ahşap kamelyalar ve modern aydınlatma direkleri eklendi.
PARK BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI
Aliağa Belediyesi, sosyal yaşam parkının ilk etabını belediye ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmasıyla 48 saat gibi rekor bir sürede inşa etmişti. Parkın ikinci etap yapım çalışmalarına ise, olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre ara verilmişti. Hava şartlarının düzelmesinin ardından hız kesmeden devam eden çalışmalar neticesinde, sosyal yaşam parkının yapımı neredeyse tamamlandı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin verildiği park, birkaç gün içerisinde ise hizmete açılacağı öğrenildi.
İlçe genelinde park ve sosyal alan sayısını artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’nın yeşil dokusunun zenginleştirilmesi ve düzenlenmesi amacıyla inşa edilen parkın, kentin merkezine yakışır bir mekan olduğunu söyledi.