Malatya Meşale Derneği, 62. Hükümetin MEB’e bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yer alan ’başı açık’ ibaresini yürürlükten kaldırmasına destek verdi..
Meşale Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, konu ile ilgili şu ifadelere yer verildi:
“Başörtülü gencimizi ve ailelerini mağdur eden bir dayatma olan "başı açık" kavramı MEB yönetmeliğini değiştirerek başörtüsüne tüm okullarda serbestiyet getiren kararını destekliyoruz. Başörtüsü özgürlüğü konusunda tedrici de olsa gelinen noktayı görmezden gelemeyiz, bu bağlamda belki en çok bedel ödeyenler olarak gösterilen bu çabayı sayın Nabi Avcı Beyin şahsında Ahmet Davutoğlu kabinesine ve bu sürece katkı veren emek sahiplerine teşekkürü zulüm görenler adına bir borç biliyoruz.
Bunu gasp edilen bir hakkın iadesi olarak görüyoruz ve bu gasp edilen hakkın iadesine dahi, toplumun küçük bir kesiminden de olsa, zulüm çarkının devamı için gösterdikleri çabayı ve çaba sahiplerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bizler yaşamakta olduğumuz ülkemiz adına yıllardır süre gelen statükocuların kurguladıkları ve bütün toplum kesimlerine reva gördükleri zulüm ve insan hakları ihlallerinin bir an önce kaldırılması için çaba gösteren herkesi destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz.”