KARABÜK (AA) - AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, yerli otomobil fabrikası konusunda Karabük'ün 2-0 önde olduğunu söyledi.

Saylar, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, şimdiye kadar verilen tüm sözleri bir bir yerine getirdiklerini belirtti.

Karabük'te halen devam eden 102 yatırım olduğundan bahseden Saylar, "Eskipazar Metal Ürünleri İhtisas Sanayi Bölgesi ile ilgili her şey bitti. Kamulaştırma çalışmaları başladı. Buradaki büyük bir alanı otomobil sanayisi için hibe dahi verebilecek durumdayız. Bu bölgede olan enerji imkanı Türkiye'de başka yerde yok.

Buda otomobil fabrikasının buraya kurulması için yeterli, yani bu bizi 1-0 öne geçiriyor. Bu alan tam bir yol kavşağı. Burada yapılacak olan bir otomobil fabrikası için eleman sıkıntısı dahi olmayacak. Karabük Üniversitesinde bu anlamda 18 bin mühendislik elemanı var. Aynı zamanda KARDEMİR bizim için önemli, çünkü otomobil fabrikası için kaliteli çelik üretmeye hazır. Bu da bizi 2-0 öne geçiriyor, daha avantajlı durumdayız." diye konuştu.

Eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlar ile yeni yapılan kamu hizmet binalarını anlatan Saylar, Filyos Limanı projesinin de Karabük için büyük önem arz ettiğini kaydetti.