KPSS için başvuru yapıp bütün oturumlara katılacak olan adayların sınav için ödemesi gereken ücret 420 TL’yi bulunca, gelen tepkiler üzerine ÖSYM yeni bir karar aldı. Alınan karar ile 3 oturum halinde yapılacak KPSS alan bilgisi sınavı için oturum başına 40 TL ücret alınacak.
Karara göre KPSS alan bilgisi sınavı 27 Mayıs ve 28 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacak olup 3 oturum halinde gerçekleştirilecek. Her bir oturumda da 3 alan testi uygulanacak ve oturum bazlı olarak ücretlendirme yapılacak. Yeni düzenleme ile cumartesi sabahı; uluslararası ilişkiler, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri’’ oturumları yapılacak. Cumartesi öğleden sonra ise maliye, iktisat ve ekonomi oturumları gerçekleştirilecek. Pazar günü sabahında da muhasebe, işletme ve istatistik oturumları yapılacak.

Sabah oturumları, saat 10.00’da başlayacak. Öğleden sonra yapılacak olan oturumlar ise saat 14.30’da başlatılacak. 2017 KPSS Lisans Kılavuzu da yapılan bu değişiklik sonrasında değiştirilecektir.

KPSS Başvuru ve Ödeme İşlemleri

KPSS için başvuru yapacak adaylar, başvuru merkezlerinden ya da bireysel olarak başvuru yapabilirler. 2017- KPSS Genel yetenek-Genel kültür, Eğitim bilimleri ve ÖATB başvuru işlemleri 13 Mart ve 23 Mart 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin ais.osym.gov.tr internet sitesinden yapılabilecek. İnternet üzerinden başvuru yapıldıktan sonra sınav ücretinin ödenmesi gereklidir. Sınav ücreti ödendikten sonra sınav için başvuru işlemi tamamlanmış olur.

Başvuru merkezleri aracılığı ile başvuru yapacak adaylar ise aday başvuru formunu doldurmalı ve yanlarında T.C. kimlik kartlarını bulundurmalıdırlar. Hizmet ücreti olarak da 5 TL alınmaktadır.
Sınav ücretleri ÖSYM’nin internet sitesinden ‘’Ödemeler’’ kısmından kredi kartı ile yapılabileceği gibi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de yapılabilir. Anlaşmalı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Denizbank, Kuveyt Türk, Akbank, Türk Ekonomi Bankası, Halk Bankası ve PTT. Ödeme için son gün, başvuru tarihlerinin bitiminden sonraki ilk gün yani 24 Mart 2017 tarihinde mesai saatinin bitimi ile sona erecektir. Başvuru ücretini yatıran adayların, aldıkları dekont üzerinde adının, soyadının, T.C. kimlik numarasının ve sınav adının doğru bir şekilde yazılıp yazılmadığını kontrol etmesi gereklidir.

KPSS Alan sınavları için başvuru işlemleri de 27-31 Mart tarihleri arasında alınacak olup sınav ücretinin son ödeme günü 3 Nisan 2017’dir.

2017 KPSS İçin Yapılan Değişiklikler Nelerdir?

2017 KPSS için, ÖSYM bazı değişiklikler gerçekleştirdi. Yapılan bu değişiklikler ile Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavının süresi 120 dakikadan 130 dakikaya çıkartıldı. KPSS için değerlendirme yapılırken daha önceki uygulamada doğru ya da yanlış hiçbir cevabı olmayan adaylar test için yapılacak olan hesaplama işlemine dahil edilmiyordu. Yapılan yeni uygulama ile birlikte ise Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her bir tanesi için ve ilgili alan testinde en az bir tane ham puanı olmayan adaylar için de ilgili alan testi puanı hesaplaması yapılmayacaktır.

KPSS Sınav Tarihleri Ne Zaman?

ÖSYM tarafından ilan edilen 2017 sınav takvimine göre KPSS için belirlenen tarihler aşağıdaki gibidir;

21 Mayıs 2017/ KPSS- A Grubu ve Öğretmenlik (Genel yetenek-Genel kültür, Eğitim bilimleri)
27 Mayıs 2017/ KPSS -A Grubu, Alan Bilgisi(1. Gün)
28 Mayıs 2017/ KPSS- A Grubu, Alan Bilgisi (2. Gün)
16 Temmuz 2017/ KPSS ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı)

Kaynak:Vatan