Beykoz Anadolu Hisarı’nda bulunan Hisar Evleri Sitesi’nde bazı köpek ve kedilerin zehirlenerek öldürülmesi hayvanseverleri harekete geçirdi. Sitenin içerisinde yürüyüş yaparak protesto gösterisi düzenleyen bazı hayvanseverlerin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Anadolu Hisarı’nda bulunan Hisar Evleri Sitesi içerisinde ve girişinde 27 Temmuz tarihinde bazı köpek ve kedilerin zehirlenerek öldürülmesi hayvanseverleri harekete geçirdi. Sitenin içerisinde toplanan vatandaşlar yaşanan olayı protesto etti.
Hisar ve Göksu Evleri Hayvan Korumacıları Platformu adına bir açıklama yapan Dilek Atik, “Çok üzücü bir olay yaşadık. Bugüne kadar bizim yaşamadığımız bir olay” dedi.
“HAYVANLARIN ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ”
Sabah uyanan vatandaşlar tarafından olayın fark edildiğini belirten Atik, “Sabah köpeğini gezdiren bir bayan bir apartmanın önünde zehirli bir kıyma topu bulmuş. Tabi ki onun bulunmuş olması bize bir ipucu sağladı. Site içerisinde 2 köpek, 2 kedi, aşağıda da 4 köpek olmak üzere toplam 6 köpek ve 2 kedi zehirlenerek öldürüldü. Belediye veterineri de geldi ve hayvanların zehirlenerek öldürüldüğünü tespit etti” şeklinde konuştu.
Sitenin kamera kayıtlarının inceleneceğini belirten Atik, yasal işlemleri de takip edeceklerini söyledi.
Vatandaşlar ise, “İnsanların hayvanlardan korkmasını anlayabilirim ama yaşam haklarına saygı göstermemelerini kesinlikle anlayamıyorum. Bu zehirli kıymaları sadece hayvanlar değil, bir çocuk da yiyebilirdi. Daha tehlikeli sonuçlar ortaya çıkabilirdi. O yüzden yapılanları kınıyoruz” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından site içerisinde yürüyüş yapan hayvanseverler, öldürülmüş olarak bulunan köpeklerden birinin bulunduğu yere çiçek bıraktı. Bu sırada bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Eylem site içerisinde uzun süre devam eden yürüyüşün ardından sona erdi.