Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde, tezgah alanlarının küçüldüğü ileri süren seyyar pazarcılar, belediyenin uygulamasına isyan etti.
Daha önce Tavşanlı merkezinde pazarcılık yapan esnaflar, Tavşanlı Belediye’sinin şehir içinde 1,5 yıldır yapmış olduğu yağmur ishale hattı, yol, kaldırım çalışmaları ve çevre düzenlemesi nedeniyle şehir merkezinden aldığı pazarcı esnafını şehrin yukarısında bulunan Cuma pazarına taşımıştı.
Şehir merkezindeki alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu hafta Cuma pazarından tekrar şehir merkezine Cumartesi pazarına geri dönüşleri sağlanan seyyar pazarcı esnafları iddialara göre, daha önceki yerlerinin metre kareleri küçültülmüş olması esnafı çileden çıkartırken, tezgah sahipleri esnaf belediyeye yürüdü.
Sorunlarının çözülmesi için belediye binasına yürüyen esnaflar, Başkan Mustafa Güler ile görüşmek istedi. Seyyar esnafların belediye giriş kapısında güvenlik güçleri tarafından içeri girmesi önlenirken, Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı İbrahim Yiğit, Tavşanlı Tuhafiyeciler Oda Başkanı Halil Sezer tarafından sakinleştirilmeye çalışılarak sorunlarının çözüleceğini Mustafa Güler ile tekrar görüşüleceğini belirttiler.
Kalabalık esnaf tekrar çarşı merkezindeki yeni iş yerlerinde tezgahlarını açmadılar.(BD-EFE)