İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi, Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Semra Odabaşı davetlisi olarak Van’a geldiler.
Van TSO binasında yapılan programa Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, 28 kişilik İzmir iş kadınları heyeti Hakkari Siirt ve Vanlı iş kadınları katıldı. Konuşma öncesi Van hakkında tanıtım slaytları gösterildi, Van hakkında tarihi, doğa güzellikleri ve turizm açısından önemli yerleri hakkında bilgiler verildi. Van tanıtım sunumdan sonra kürsüye çıkan Van Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Semra Odabaşı, Ocak’ta İzmir Ticaret Odası’nın kapısını çaldığını söyledi. Kadın girişimciler olarak çok güzel başarılara imza atmış, Türkiye çapında başarı göstermiş, çok güzel kadınların yer aldığı bir konseyle karşılaştığını ve çok sıcak bir ilgiyle ağırlandığını ifade eden Odabaşı, "Nasıl çalıştıklarını, ekonomiye nasıl katkı koyduklarını görmenin beni çok mutlu etmişti. Biz, burnumuzun dibindeki İran’a gidemezken İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı’nın 35’ten fazla ülkeyi gezmesi bizi çok etkiledi. Kendimi yalnız hissetmedim. Bizim gibi kadın girişimcilerin çabalarından büyük mutluluk duymuştum. Kendilerinin küçük bir dokunuşuna duyduğumuz ihtiyacı belirterek kendilerini Van’a davet ettim. Kadının yapamayacağı sektörden kadınlar vardı İzmir İş Kadınları konseyinde. İşte biz Van’dan İzmir’e bir köprü kurduk. Kendilerini Van’da görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Gelişleri bizleri onurlandırdı" dedi.
İzmir Ticaret Odası İş Kadınları Konseyi Başkanı Asuman Nardalı ise kredi kartı harcayan değil, kredi kartını ödeyen kadın olmak istediklerini belirterek, “Konsey doğaçlama bir gönül birlikteliğidir. İzmir Ticaret Odası’nda 5 yıl önce konseyi kurduğumda bir kişiydim ve konseyi kurarken İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş inanmış destek olmuştu veya inanmış gibi görünerek en azında şans desteği vermişti. Şu anda İzmir’de 370, Türkiye genelinde ise bin 280 resmi kayıtlı başvuru sayısı ise bin 500. Biz, birbirimizle ticaret yapmanın; para kazanmanın tadını aldık. Çorabımızı, çiçeğimizi kendimizden alıyoruz, pidemizi kendimizden yiyoruz. Dünya ile ilgili birçok şeyde kadınlar var. Dünyanı cehenneme çevirenleri de doğuran biz kadınlarız. Bunu da düzeltecek olan bizleriz. Ayrıca 3-4 Nisan tarihleri arasında yapılacak organizasyonda 81 ile 81 stant tahsis ettik. Bu fuara Vanlı iş kadınlarını bekliyoruz. 81 ilde 81 topuk projesi bu yönüyle de çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Ardından kısa bir konuşma yapan DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci ise kadınların iş hayatında çok daha fazla yer almalarını istediklerini, bunun sebebinin de kadınların birbirleriyle daha iyi anlaştıkları ve ortaklık kurabildiklerini belirtti. Demirci ayrıca DAKA olarak kendilerine kadın girişimcilerin projeleriyle başvurmaları halinde ajans olarak ellerinden gelen desteği sunacaklarını ifade etti.