2008 yılında Iron Man rolünü aldığından beri 200 milyon kazanarak çizgi roman firmasının en çok kazanan starı olan Robert Downey Jr, en az 2 yıl daha milyarder Tony Stark rolünü oynamaya devam edeceğini açıkladı.

Daily Star'a verdiği röportajda şunları söyledi: "Ne kadar süre devam edeceğini bilmiyorum sanırım birkaç yıl daha Iron Man olmaya devam edeceğim." Şüphesiz hayranları ile beraber stüdyo patronları da bu habere çok sevinmiştir.



Downey Jr. daha önceden de, Marvel Evreni'ndeki geleceği hakkında kesin bilgiler vermemişti. Fakat birkaç yıl daha oynayabileceği haberi şüphesiz Iron Man yönetmeni John Favreau'yu da hayli memnun etmiştir.

Robert Downey Jr. ile Iron Man, hem prestij olarak hem de ekonomik olarak bir yükselişe geçmişti. Zaten Marvel Evreni'ndeki en önemli karakterlerden biri olan Iron Man, popüler seyirci gözünde de revaçta olmaya başladı. Günler içinde vizyona girecek Captain America: Civil War'daki rolü de bunun ispatı.

50 yaşını aşmış, deneyimli bir aktör olan Downey Jr.'nin, fiziksel yeterlilik isteyen bu role ileriki yaşlarında nasıl hazırlanacağı ise merak konusu. Örneğin filmdeki "düşmanı" Kaptan Amerika'yı canlandıran Chris Evans, daha otuzlu yaşların başındayken bu dövüşün adil olacağını kim düşünebilir.

Haber7