SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bosna'daki Srebrenitsa soykırımının 20. yılında, "Birliğimizin ve beraberliğimizin olması bu tip acıların yaşanmasını engelleyecektir. O yüzden bir olacağız, beraber olacağız ve bütün karşımıza dikilenlere tek yürek cevap vereceğiz" dedi.

Bakan Kılıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Çarşamba ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Kılıç, iftar sonrası yaptığı konuşmada, Srebrenitsa katliamının 20. yılının anıldığını hatırlattı. Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün farklı bir gün. Dünya tarihinde acı ile hatırlanacak bir gün. Srebrenitsa katliamının 20. yıl dönümü. Başbakanımız bugün Bosna Hersek’teydi. Oradaki anma ve defin törenine katıldılar. Rabbim bize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Birliğimizin ve beraberliğimizin olması bu tip acıların yaşanmasını engelleyecektir. O yüzden bir olacağız, beraber olacağız ve bütün karşımıza dikilenlere tek yürek cevap vereceğiz."

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da paylaşımın azaldığı bir şehirleşme süreci yaşandığını ifade ederek, ramazanda birlikte iftar yapmayı Samsun'da yaygın hale getirdiklerini kaydetti.

İftar programına AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan ve Hasan Basri Kurt da katıldı.