Güvenlik güçlerince teröristlerce kurulan barikatların kaldırılması, açılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının etkisiz hale getirilmesi için Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir Mahallelerinde 4 gün uygulanan yasağın kaldırılmasıyla vatandaşlar, günlük yaşama dönmeye çalışıyor.

Esnaflar iş yerlerini açarken, mahalle sakinleri ihtiyaçlarını karşılamak için alışveriş yapıyor. Sivillerin zarar görmemesi için güvenlik güçlerince hassasiyetle sürdürülen, çok sayıda barikatın kaldırıldığı, hendeğin kapatıldığı, patlayıcı tuzaklarının temizlendiği operasyonların ardından, ev ve iş yerlerindeki tahribat, çatışmaların şiddetini gözler önüne serdi.

Elektrik ve su şebekesi zarar gördü

Fırat Mahallesinde ara sokaklara teröristlerin yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu içme suyu su şebekesinin tahrip olduğu, çevredeki çok sayıda ev ve iş yerini su bastığı görüldü.

Hasar nedeniyle su ve elektrik verilemeyen bölgelerde Dicle Elektrik Dağıtım AŞ ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri, şebekeyi yeniliyor.