Hatay’da yaklaşık 3 yıl önce yapımına başlanan ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olmaya aday olan Hatay Arkeoloji Müzesi, ziyaretçilerine kapılarını açtı.
Türkiye’nin en büyük kapalı alana sahip müzesi özelliğine sahip olan yeni Hatay Arkeoloji Müzesi’nde, bugüne kadar yer darlığı sebebiyle depoda bekletilen ve toprak altında bulunan mozaikler de sergilenebiliyor. Müze, 5 bin metrekare mozaik sergilenme alanına sahip.
Açılışını Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Hatay ziyaretinde yaptığı Hatay Arkeoloji Müzesi’nde, açılmasından sonra eski müzede sergilenen mozaiklerin yanı sıra depolarda muhafaza edilen eserler de sergileniyor.
Açıldığından bugüne kadar birçok yerli ve yabancı turisti kendine hayran bırakan ve dünyanın en büyük mozaik müzesi olma yolunda ilerleyen Hatay Arkeoloji Müzesi’nde 971 mozaik sergileniyor.
Müze ziyaretçilerinden Ahmet Çelik, "Eski müzeye nazaran oldukça geniş. Gezdiğimizde önceki müzede hiç görmediğimiz tarihi eserleri görme fırsatımız oldu. Çünkü birçok eserin depolarda olduğunu biliyorduk" dedi.
Saltuk Güney ise Hatay’ın tarihi dokusunun tam olmasa da birçok noktada müzeye yansıdığını ifade ederek, ”Açılan yeni müze Hatay’a mutlaka katkı sağlayacaktır ama çevresi de içi gibi daha güzel ve tarihi dokuya uygun yapılabilir” diye konuştu.