Eskişehir Birlik Vakfı üyesi bir grup, hakkında idam kararı çıkartılan Muhammed Mursi’ye destek için Çarşı Camii önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu daha sonra bir yürüyüş düzenledi.
Hamamyolu mevkiinde bulunan Çarşı Camii önünde toplanan bir grup adına basın açıklamasını yapan Eğirim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman, “Mısır’da darbecilerin hukuku, Mursi, Bedii ve Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin dosyasını, idam karArıyla ilgili görüş alması için müftülüğe gönderdi. Mursi’ye ve Mısır halkına karşı verilen haksız, hukuksuz kararları ve alçakça saldırıları kınıyor, lanetliyoruz. Haklı olanları cezalar susturamaz, gerçekleri darbeciler örtemez. Ortada ispat edilecek bir tek suç bulunamazken, milletin seçtikleri yargılanamaz, siyasi kararla esir alınamaz, baskı, dayatma ve idam sehpaları direnişi durduramaz. Binlerce darbe karşıtının katledildiği Mısır’da katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor, silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu deklare ediyoruz” dedi.
Grup basın açıklamasının ardından Çarşı Camii önünden Mursi için ellerinde pankartlarla çeşitli sloganlar atarak Yediler Parkı’na yürüdü.