Kepez Belediyesi ve Antalya Yörükler Derneği işbirliği “Kepez’de Şimdi Türkü Zamanı” adlı etkinlik düzenlendi.
Antalya’da yaşayan Yörükleri buluşturan etkinlik Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Yörük kültüründen örneklerinin sunulduğu programı Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda Yörük izledi.
Sahnede Yörük kültürünün örneklerinin sunulduğu dekor oluşturulurken, programda sahne alan sanatçılar Kamil Abalıoğlu ve Ümmü Erbil de söyledikleri türkülerle salonu dolduran davetlileri coşturdu.
Gecede bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Türk kültürüne, milli kültüre ve milli tarihe hizmet eden çok önemli programlar yaptıklarının altını çizdi. “Türk çocukları, nereden geldiklerini iyi bilmeliler ki nereye gideceklerini çok iyi bilsinler” diyen Başkan Tütüncü, “Bugün burada Türk kültürünün, Türkmen kültürünün özü olan Yörük kültürünün güzellikleri içerisinde birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz çok daha güçleniyor” ifadesini kullandı.