Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda Mersin İdmanyurdu’nu 2-1 mağlup etti.
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ilk 15-20 dakika oyuna biraz tutuk başladıklarını belirterek, "Daha sonra oyunda dengeyi bulduk. İlk yarının sonlarına doğru kontrolümüzü elimize aldık, önde oynamaya başladık, gollerde bulduk. İkinci yarıda rakibin bizim üzerimize geleceğini, oyunu riske ederek oynayacağını tahmin ediyorduk. Bu arada bir iki tane daha net pozisyonlar bulduk, bunları değerlendiremedik. Maçın sonuna doğru da yediğimiz bir golle maçı 2-1 kazanmasını bildik. Buraya biz avantajlı bir skor elde etmek için gelmiştik. Maçı kazanmak veya en azından gollü bir beraberlikle ikinci maça avantaj elde etmek istiyorduk. Bugün 2-1 kazandık. İkinci maç için avantaj elde ettik. İlk 15-20 dakikadan sonra ve ikinci yarının bir bölümünde rakibimiz iyiydi ama genelinde biz daha iyi oynadık. Maçı kazandık. İkinci maç için çok avantajlı bir sonuç aldık. Genelde oyuncularımızın hepsini iyi buldum. Uzun zamandır oynamayan arkadaşlarımızın var gerçekten iyi oynadılar. Maç eksiği olmaları karşın kendilerini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Ligdeki kötü gidişle ilgili de Kartal, "Bazen çok istersiniz olmaz. Bazen yine istersiniz az gidersiniz bir pozisyon bulursunuz, bunu değerlendirirsiniz. Futbol işte böyle bir şey. Çok istediğimiz zaman bazen olmuyor. Bazen yine istediğiniz zaman kontrollü oynayıp, iyi oynamaya çalıştığınız zaman goller geliyor. Futbol o yüzden güzel. Önceden tahmin edilemediği için, önceden sonucu kestirilemediği için güzel" dedi.
MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise kendi sahalarında avantajlı bir skor yakalamak için sahaya çıktıklarını ifade ederek, "Ortada bir maç geçiyorduk. İlk yarıya baktığınız zaman bizim daha çok pozisyonumuz vardı ve öne geçseydik farklı olurdu. Beklemediğimiz an da bir gol yedik. Hemen arkasında bir gol daha yedik. Tabi bu golleri ilk yarının sonuna doğru yememiz biraz da iyi oldu. Devrede oyuncular biraz kendilerine geldiler ve ikinci yarıya daha disiplinli, daha kendilerine gelmiş şekilde başladılar. Bugüne kadar kupa maçlarında hep oynamayan arkadaşlarımıza şans vermiştik. Bugün de yine aynı şekilde oynamayan arkadaşlarımıza şans verdik. Transfer yapamadığımız için bütün arkadaşlarımızın hazır olması gerekiyor. Tabi bugün biz galip de gelmiş olsaydık yine ikinci maçta her şey belli olacaktı. Fenerbahçe iyi bir avantaj yakaladı. Futbolun içinde her şey olabiliyor. Lig bizim için daha önemli. Trabzonspor ve lig maçlarını daha çok önemsiyoruz. Bu yıl böyle ancak önümüzdeki yıllarda hem kupa hem de ligde gitmek istiyoruz. Fenerbahçe maçını hemen unutup önümüzde oynayacağımız Trabzonspor ve ondan sonraki lig maçlarına bakmalıyız. İkinci maçta elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.