Düzce Üniversitesi 2013-2014 Akademik Yılı mezuniyet töreninde bin 400 öğrenci mezun oldu. Mezun öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya fırlatarak , büyük sevinç yaşadı.
Düzce Üniversitesi mezuniyet töreninde duygularını paylaşan lisans birincisi olan Akçakoca Turizm ve Meslek Yüksekokulu öğrencisi Reyhan Bostancı, yapmış olduğu mezuniyet konuşmasında, hayata yeni bir adım attıklarını belirterek, “Türkiye’nin geleceğini hep beraber inşa edeceğiz” dedi.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Funda Sivrikaya Şerifoğlu, üniversitenin gelişimi ve başarılarına dikkat çekti. Öğrencilerin Avrupa Girişimcilik Ödülü alan bir üniversitenin mezun olduklarını vurgulayan Şerifoğlu “Kendinizi geliştirmek için yaşam boyu öğrenmeye devam etmelisiniz” tavsiyesinde bulundu.
Şerifoğlu törende yaptığı konuşmasında “ Hızlı gelişimine tanıklık ettiniz. Üniversitemiz sizlerle ve çalışma arkadaşlarımızla birlikte gelişti, güç kazandı ve başarılara imza attı. Hep birlikte güç birliği ile, gönül birliği ile heyecan ve azimle tüm üniversiteler içinde yayın ortalamasında ilk ona, en yenilikçi, gelişime açık 50 üniversite içerisinde 1 yıl içerisinde 5 sıra birden yükselerek ilk 30 içerisine, teknoparkımızla teknopark performansımızla teknoparklar arasında 24. sıraya girdik. Sizler Avrupa girişimcilik ödülü almış bir üniversitenin mezunusunuz. 6 yılda patent sayısını sıfırdan 19’a çıkartmış bir üniversitenin mezunlarısınız. Buradan aldığınız diplomanız bütün Avrupa’da geçerli bir diplomadır. Bunu da unutmayın. Bu diploma bir son değil bir başlangıç. Kendinizi geliştirmek için yaşam boyu öğrenmeye devam etmelisiniz” dedi.
Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker konuşmasında, son derece anlamlı, gururlu ve mutlu bir günün yaşandığını belirterek “Düzce'mizden 2 binin üzerinde öğrencimizi mezun ediyoruz. Öğretim üyeleri, öğrencilerimize karşı her türlü gayreti gösterdiler. Öğrencilerimizin Üniversitemizden almış olduğu teorik bilgilerden sonra, daha fazla çalışmaları gerekir ” dedi.
Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, öğretim üyelerinee teşekkür ederek, mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.
Konuşmalardan sonra yapılan plaket töreninde mezun olan lisans ve önlisans öğrencilerinden ilk üçe girenlere, plaket ve hediyeleri takdim edildi.
Lisans düzeyinde sırasıyla Reyhan Bostancı, Serhat Aydın ve Ayşe Eryalçın’a plaketlerini Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu; hediyelerini Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Garnizon Komutanı Vekili Binbaşı Ayhan Özkan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Ercan takdim etti.
Önlisans düzeyinde sırasıyla İnci Güldez, Asiye Yavuz ve Zeynep Deniz’e plaketlerini Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu; hediyelerini Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Erzincanlı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç verdi.
Fakülte ve yüksekokullarda dereceye giren öğrencilere plaketlerinin ve hediyelerinin verilmesinin ardından okul birincileri yaş kütüğüne isimlerini çaktı. 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı mezunları 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini havaya fırlattı.
SOMA’YI UNUTMADILAR
Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında 300’den fazla madencinin hayatını kaybettiği maden faciasını da unutmayan bazı öğrenciler mezuniyet töreninde kep yerine baret takarak Soma Faciasını andılar.