Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 milyon TL tutarındaki 14 müjde ile Bitlis’e geliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bitlis programı kapsamında ilde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 4 adet ve Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak.

“Bitlis’e 19 Milyon TL’lik 5 tesis”

Prof. Dr. Eroğlu, 29 Eylül Cuma günü saat 09.30’da Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Konferans Salonu’nda düzenlenecek toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Tatvan Göllü Göleti Sulaması, 3 adet taşkın koruma tesisi ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak. Bitlis’te 4 aileye gelir getirici tür, 5 aileye Orköy sertifikası ve 10 köy muhtarlığına yangın söndürme tankeri verecek olan Prof. Dr. Eroğlu badem, ceviz, dut ve alıç türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.

“Bitlis taşkın zararlarından korunuyor”

Temeli atılacak tesislerle 3 bin 250 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca 5 mahalle ile 4 köy taşkın zararlarından korunacak.

“Bitlis’e son 5 yılda 72 milyon tl’lik 48 müjde”

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 13 Eylül 2013 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Bitlis’e verdiği 57 milyon TL’lik 34 müjdeye ilave olarak 15 milyon lira yatırım bedeline sahip 14 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Bitlislilere toplam 72 milyon TL’lik 48 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Nemrut Kalderası Tabiat Anıtı ve Ramsar Alanına seyir terası yapımı ile 3 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu bulunuyor.