Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplananan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yaptı. CHP liderinin grup toplantısındaki açıklamalarına sert tepki gösteren Ünal'ın açıklamalarından satır başları şöyle: Millet kendi destanına sahip çıktı. Bu millete ait olan kahramanlığın da yine bu millete ait olan başka bir kahramanlıkla mukayese edilmesini de doğru görmeyiz. Buradan Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum, bizim seni konuşmak gibi bir derdimiz yok, seni konuşmasak siyasetin içerisinden kısa süre içinde kaybolacağını biliyoruz. Bizim seni konuşma nedenimiz oynamaya devam ettiğin tehlikeli oyundur.  Recep Tayyip Erdoğan, cezaevine giderken bile devletime küsmem demiş, mücadelesini anayasal çerçevede sürdürmüştür. 15 Temmuz gecesi bu millet kimin korkak, kimin ödlek olduğun gördü.

Kılıçdaroğlu, yargının, hükümetin meşruiyetini tartışmaya açmıştır. Bir siyasetçi neden devletin meşru zeminini sürekli tartışmalı hale getirir. 2011'den bugüne kadar sistematik olarak devam ettirdiği meşruiyet tartışmasını daha tehlikeli şekilde devam ettirmektedir. Nedir bu; Sarayın jandarması, halkın jandarması, sarayın polisi halkın polisi, sarayın 15 Temmuz'u halkın 15 Temmuz'u. Buradan siyasetin temsilcileri olarak soruyoruz; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin meşruiyetini tartışmaya açarak ne yapmak istemektedir? TBMM'de kabul edilen OHAL'in uzatılması kararı hukuk dışı bir yolla mı alınmıştır? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başka bir anayasayı mı referans almaktadır? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sanki başka bir anayasayı esas alarak konuşuyor. 

15 TEMMUZ'DA KİMİN KORKAK OLDUĞUN BU MİLLET GÖRDÜ

Grup toplantısında yaptığı korkak, ödlek ifadelerle ilgili, 15 Temmuz gecesi millet, kimin korkak, ödlek olduğunu görmüştür. Siyaset sorun çözme sanatıdır. Sorunları krize dönüştürme işi değildir.Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşmada nerede "isterse orada karşılıklı konuşalım" dediği çerçeveye dönük de, Kemal Kılıçdaroğlu senin öncelikli olarak Cumhurbaşkanımızın muhatabı olabilmen için senin genel başkan olduktan sonra genel başkanlık koltuğundaki oturma ve girdiğin her seçimi de kaybetmiş olarak hangi zaviyeden bakarak bir muhataplık oluşturduğunu da açıkçası merak ediyorum.

TEK TİP KIYAFET

Sürekli simgeler ve semboller üzerinde mesaj veren kültün, Pensilvanya'da yaşayan meczubun da verdiği bir takım mesajlar vardı. Sürekli morallerini yüksek tutmak ve itirafçı olmalarının önüne geçmek için yaptıkları eylemlerden birisiydi bu. O gece halkın üzerine helikopterlerle ateş açmış katillerin gülümseyerek mahkeme salonuna gelmesi maşeri vicdanı rahatsız ediyor. Kamuoyunda da bu konuda ciddi rahatsızlık var. Adalet Bakanlığımız bu konuda çalışma başlattı, verilmiş bir karar söz konusu değil.