ORDU (AA) - Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, yapımı süren Karadeniz-Akdeniz yoluna ilişkin, "İş dünyası olarak projeyi yakından takip ediyoruz. Tüm iş adamlarımız bu yolun tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor." dedi.

Şahin, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında ise projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz yolunun, 5 ili direkt, 50 ili ise dolaylı şekilde yakından ilgilendirdiğini söyledi.

İş dünyasının yaklaşık 140 yıllık hayal Karadeniz-Akdeniz yolunun tamamlanmasını sabırsızlıkla beklediğini dile getiren Şahin, "Bu yol İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni etkiliyor çünkü Karadeniz'den Akdeniz'e inen, Akdeniz'den de Karadeniz'e çıkan en kısa yol bu yol." ifadelerini kullandı.

Şahin, yolun Ordu ayağının tamamlanmasına 10 kilometreden daha az kaldığına işaret ederek, "İnşallah bu yol tamamlandığında iş dünyası da çok büyük nefes alacak. Örneğin Kayseri'nin Ukrayna, Gürcistan veya Azerbaycan'a ticareti var. En kısa mesafe bu yol olduğu için Karadeniz'den açılacaklar. Aynı şekilde İç Anadolu ve Akdeniz illerinde üretilen bazı ürünler Karadeniz'in illerine getirilecek. Biz de fındığımızı buradaki illere götürerek, daha kolay satma fırsatını yakalayacağız." diye konuştu.

- "Bu yolun tamamlanması herkese fayda sağlayacak"

Proje bittiğinde, 600 kilometrelik yolun yaklaşık 6 saatte gidilerek Hatay'a varılacağını belirten Şahin, "Daha önceden bu mesafe 12 saatti. Böylelikle bu yol yarı yarıya mesafeyi kısaltacak. Bölgemize inşallah ticari açıdan çok büyük kazanç sağlayacak. Ayrıca ticaretin yanı sıra İç Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşlarımız Karadeniz'e gelerek deniz keyfini yaşayabilecekler. Karadeniz'in yaylalarında tatil yapabilecek. Dolayısıyla her açıdan baktığımızda bu yolun tamamlanması herkese fayda sağlayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, yaklaşık 140 yıllık projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Şu anda başta Ordulular olmak üzere Sivaslı, Kahramanmaraşlı, Kayserili ve Gaziantepliler bu yolun bitmesini bekliyor. İş dünyası olarak projeyi yakından takip ediyoruz. Tüm iş adamlarımız bu yolun tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor. İnşallah bittiği günü hep birlikte göreceğiz." şeklinde konuştu.

Yolun 2018 yılında tam anlamıyla açılmasını beklediklerini, bu yönde çalışmaların gece gündüz demeden devam ettiğini öğrendiklerini aktaran Şahin, "Başbakan Yardımcısı Sayın Numan Kurtulmuş ve tüm milletvekillerimizin gayretleri ile bu yolun kısa sürede tamamlanmasını diliyoruz. Bu yol ticaret ve turizmimizi canlandıracak en önemli projelerden birisi." dedi.