Atakum Belediye Meclisi 2019 yılı haziran ayı 11. Birleşimi 1. Oturumu, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. 16 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısında, ilgili maddeler görüşülerek karara bağlandı.

TURİZM MERKEZİ OLMALI
Meclis toplantısında konuşan ve İller Bankası’nın Yalı Kafe’yi satmak istediğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Atakum, komşuluk hukukunun yaşandığı ve kültürün geliştiği yer. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir sahil yok. Atakum’u yaşanabilir bir kent, turizm kenti yapma sorumluluğu hepimizin üzerinde. Yalı Kafe İller Bankası’na aitmiş ve o yerle ilgili bir çalışma yaptıklarını ve satmak istediklerini duydum. Atakum onay verirse, Atakum’un sahili biter. Orası Atakum’un sahile açılan kapısı. Sahili zaten Büyükşehir yönetiyor oradan da çekilirse Atakum’un iç kasaba haline dönüşmesine izin vermemeliyiz. Bu konuyla ilgili özellikle iktidarın meclis üyelerinden destek istiyorum” dedi. 

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
AK Parti Atakum Meclis Üyesi Recep Kemal Certel ise konuyla ilgili olarak, “Bizim üzerimize düşecek bir şey varsa katkı veririz. Üst makamlara bir heyet oluşturup düzgün bir şekilde konuyu anlatırsak sorunu çözebiliriz” dedi.

Merve İLHAN