Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü vesileyle, Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen olan etkinliklere Türkiye Çiçekçiler Federasyonu da 15 bin adet karanfille hazırlandı. “Türk Bayrağı aranjmanı” ve 1.000 adet gül fidanı ile büyük bir destek sağlayacak.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında, Çanakkale Valiliği pek çok etkinliğe imza atıyor. Bu etkinliklerden biri de Türkiye Çiçekçiler Federasyonu’nun tam desteği ile gerçekleştirildi. Türkiye Çiçekçiler Federasyonu tarafından, Çanakkale’de bulunan şehitliklerimizde kullanılmak üzere, 15 bin adet karanfilden oluşan, 12 metrekare büyüklüğünde bir ‘Türk Bayrağı aranjmanı’ yapıldı. Bunun yanı sıra şehitliklerimize bin adet kırmızı ve beyaz gül fidanları ekilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Muharrem Çağlar, her yıl katkıda bulundukları bu etkinliklerin 100. Yıl nedeniyle çok daha anlamlı olduğunu belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl yine Çanakkale’de, ülkemizin ve milletimizin yüce değerlerini ve güzelliklerini dünyaya tanıtmak için, savaşan gazilerimizin ve can veren şehitlerimizin saygınlığına yakışır bir şekilde, Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümünü kutlayacağız. 250 bin şehidimizin, sayısız gazilerimizin ve ecdadımızın vatan ve Allah sevgisine karşılık olarak milletimize bahşedilen “Çanakkale Ruhu” milletimizin ve bütün mazlum milletlerin “Manevi Dinamiği” oldu ve olmaya devam ediyor. Evlatlarımızın bilincine Çanakkale ruhunu, yüreklerine vatan sevgisini yerleştirmek, ülkemizin ve milletimizin yüce değerlerini ve güzelliklerini dünyaya tanıtmak için düzenlenen bu etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz.”