Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü ve Yönetim Kurulu Üyeleri MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Akşam yemeğinden sonra ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, “Bu tür ziyaretler, toplantılar, karşılıklı fikir alışverişleri şehrimizin ve iş dünyamızın dinamiği açısından önem arz etmektedir. MÜSİAD Konya Şubesi olarak gerçekleştirdiğimiz 21. Olağan Genel Kurulumuzun ardından daha fazla dışa açılım ve 15 milyar dolarlık ihracat hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza yoğunlaştık. Bu noktada Konya Sanayi Odası olarak bizlere bugüne kadar verdiğiniz desteğin devam edeceğine şüphemiz yoktur. Konya olarak yakaladığımız birlik ve beraberlik ruhunun devam etmesi adına şube olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Şube olarak Konya’mızı bulunduğumuz her platformda en iyi şeklide temsil etmek için çalışıyoruz. Aynı şekilde şehrimizi yurtdışında da layıkıyla temsil etmek ve ihracat hedefimize katkı sağlamak için yurtdışı iş gezileri ve yabancı yatırımcıların şehrimize daveti noktasında bu yeni dönemde daha fazla ağırlık vereceğiz. MÜSİAD olarak kurucuları arasında yer aldığımız DEİK’in (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Ekonomi Bakanlığı’na bağlanarak yeni bir yapılanma içine giren DEİK’le ilgili olarak, gerek üyelerimizi ve gerekse de Konyalı sanayicilerimizi üyelik noktasında yönlendiriyor ve yurtdışı iş gezilerine katılmaları noktasında telkinde bulunuyoruz. Şehrimize yabancı yatırımcıları çekmek, yeni pazarlara ulaşmak ve yeni hedef pazarlar belirlemek adına bu kurumu çok önemsiyoruz. Şehir olarak rüzgârı arkamıza aldığımız bu yeni dönemde dış dünyaya açılmalı, yönümüzü dışa çevirmeliyiz” dedi.
KSO Başkanı Memiş Kütükcü de, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne hayırlı olsun dileklerini sunarak başladığı konuşmasında, “Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak görevi devraldığımız günden bugüne MÜSİAD’ın desteğine ne zaman ihtiyaç duysak yanımızda olduğu bir dönemi yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bizler de sizlere çalışmalarınızda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Birlikte Konya’yız söylemini ve anlayışını hayata geçirmek adına MÜSİAD’ın yaptığı çalışmaları yakından takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz. MÜSİAD Konya Şubesi üye profili ve gerçekleştirdiği faaliyetleri açısından şehrimizin lokomotifi konumundadır. Konya’nın üretim gücünün gösteren büyük ve etkili bir sivil toplum kuruluşudur. Bu yeni dönemde hem şehir olarak hem de ülke olarak 2023 hedeflerimize birlikte odaklanmalıyız. Çünkü millet olarak hedeflerimizi büyük. Katma değeri yüksek ve teknoloji ürünlerin üretimi günümüzde önem kazandı. Konyalı sanayiciler olarak Ar-Ge ve İnovasyona bu dönemde her zamankinden daha fazla değer vermeli, yeni teknoloji üretmeli ve üretim odaklı çalışmalıyız. Konya, sanayideki gelişimini bugüne kadar kendi öz sermayesi ile gerçekleştirmeye çalışan bir şehirken, bugün yabancı yatırımcıların ilgisini çeken ve yatırım yapılan bir şehir haline geldi. Daha fazla yabancı yatırımcıyı şehrimize çekmek için çalışmalarımız sürüyor. Yeni dönemde şehir olarak yakaladığımız sinerjinin devam etmesi adına birlikte hareket etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.