Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, 7 Haziran genel seçimlerine kısa bir süre kala Kars’a gelerek milletvekili adayları Taner Gökçek ve Av. Yaşar Ağsu’ya destek verdi.
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, 2015 genel seçimlerinde kendisinin aday gösterilmediğini işaret ederek, MHP’nin neferi olarak çalışmalara aralıksız devam ettiğini kaydetti.
MHP’nin Kars seçim bürosunda partililerle bir araya gelen Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, Kars’a ve Karslılara belediye başkanlığı seçimlerinde partilerini destekledikleri için teşekkür ettiğini belirten Ogan, “Arkadaşlar seçim son gün, son saatte kazanılır. Emin olunuz ki şimdiye kadar çok şey yaptınız. Ama seçim günü esas seçim çalışması başlar. Seçimin son 3-4 günü hızlanır, seçim günü çalışma başlar” dedi.
“BİZ KENDİMİZİ NİYE BİRKAÇ PARÇAYA BÖLÜYORUZ ONU ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. ARKADAŞLAR BİZ TÜRK’ÜZ, ONDAN ÖTE YOL YOK”
Biz kendimizi niye birkaç parçaya bölüyoruz, onu anlamak mümkün değil. Arkadaşlar biz Türk’üz, ondan öte yol yolun olmadığını ifade eden Ogan, “Bir diğer sorun, bu ülkede bu ülkenin bayrağına bayrağım diyen herkes, bu ülkenin sınırlarına saygı duyan herkes bizim için en üstün ırktır. En üstün etnik kökendir. Onun dışında bir etnik köken tanımıyorum. Ve bunun adı Türk milletidir. Türk milletinin içerisinde bizi bölmüşler. En çokta Kars’ın bedbahtlığı ondan, Kars’ta Karapapağı Türk, Terekemesi Türk, Yerlisi Türk, Azerisi Türk, hepsi Türk. Vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkse Türk, Kürt kardeşlerimizde Türk şemsiyesi içerisindedir. Bir sorunumuz yok. Iğdır’da bana oy veren binlerce Kürt kardeşimiz var. Peki Çanakkale’de düşmen kurşun sıkarken, sordu mu sen Terekeme misin? Sen Yerli misin? Sen Azeri misin? Karapapak mısın? Kürt müsün? Sormadı! Hemen yanı başımızda Hocalı’da Ermeni katliam yaptığı zaman Hocalı’da Kürt yaşıyordu, Ahıskalı yaşıyordu, Terekeme yaşıyordu, Ermeni sordu mu? Arkadaşlar! Ermeni bize Türk diyor, Fars bize Türk diyor, biz kendimizi niye birkaç parçaya bölüyoruz onu anlamak mümkün değil. Arkadaşlar biz Türk’üz, Ondan öte yol yok. Artık şu ayrımdan vaz geçeceğiz. Artık şu ayrımdan vaz geçeceğiz. Yoksa biz bu hesapları yaparken, birde dönüp bakacağız ki Kürdistan Ermenistan sınırı ile bizim buralar elden gitmiş. Geriye ne kalacak? Babamızın, anamızın, nenemizin, dedemizin mezar taşını sırtımızı alıp, artık gidip yaşayacak bir yer kalacak. Bırakın artık bunları arkadaşlar” diye konuştu.
“BİZ KENDİMİZİN MİLLİYETÇİSİ DEĞİLİZ. ÜLKEMİZİN VE ÜLKÜMÜZÜN MİLLİYETÇİSİYİZ”
Biz kendimizin milliyetçisi değiliz. Ülkemizin ve ülkümüzün milliyetçisiyiz diyen MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, MHP’den aday olup daha sonra yerini beğenmeyerek istifa eden milletvekili adaylarına da göndermede bulundu.
Sinan Ogan, “Kendisine adaylık verilmediğine dikkat çeken MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, “Bana verilmedi, canları sağ olsun. Bana da verilmedi. Sorun mu? Bir Ülkücü için sorun mu? Biz kendimizin milliyetçisi değiliz. Ülkemizin ve ülkümüzün milliyetçisiyiz. Biz kendi koltuğumuz için mücadele edenlerden değiliz. Biz davası için mücadele edenlerdeniz. Kars bu dava için şehitler vermiş bir vilayetimizdir. Serhat Kars’ımızın ülkücü, milliyetçi davası yeni bir dava değildir. O sebeple küskünlükleri bir kenara bırakacağız. Bakınız başka partilere hiç Kars ile alakası olmayan insanlar, hiç ömründe Kars’a gelmemiş insanlar, Karslı olmayan insanları aday yapıyorlar. Zorla da olsa, birisi geliyor silah zoruyla, o bürü geliyor iktidar zoru ile Karslının oyunu almaya çalışıyor. Biz inandığımız, bildiğimiz için adaylarımızı tanıdığımız için seçeceğiz. Ve adaylarımızı da her zaman yanımızda bulacağız” şeklinde konuştu.
MHP Kars Seçim Bürosu’nda Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, İl Başkanı Yaver Özcan, milletvekili adayları Taner Gökçek, Av. Yaşar Ağsu ve partililerle bir süre görüşen Ogan, seçim sonuçlanana kadar sandıklara sahip çıkılması gerektiği uyarısında da bulundu.
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan, Kars Milletvekili adayları Taner Gökçek ve Av. Yaşar Ağsu ile birlikte Kars’ta esnafı ve vatandaşları da ziyaret etti. Ogan Kars’ta çalışmalarına devam ediyor.