BAYBURT (AA) - Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Günbuldu köyünde mahsur kalan 8 aile, jandarma ve özel idare ekiplerince kurtarıldı.

İlçe merkezine 23 kilometre uzaklıktaki Günbuldu köyünde kar ve tipinden dolayı mahsur kalanlar olduğu ihbarı üzerine jandarma ve Aydıntepe İlçe Özel İdare ekipleri, harekete geçti. Ekipler, yaklaşık 24 saat süren çalışmanın ardından Trabzon sınırındaki köyde yaşayan ailelere ulaştı. Sağlık durumları iyi olan 30 kişi ve köydeki 150 büyükbaş hayvan, ekiplerin yardımıyla Aydıntepe ilçe merkezine getirildi.

Kurtarma ekibinin amiri Durmuş Köksal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Günbuldu köyünde 8 ailenin mahsur kaldığı bilgisi ulaşmasının ardından başlattıkları kurtarma çalışmasına fırtına sebebiyle dün ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi. Bugün sabah saatlerinde kurtarma çalışmasına tekrar başladıklarını ifade eden Köksal, köydeki vatandaşları ilçe merkezine getirdiklerini aktardı. 

Köy muhtarı Mehmet Bayraktar da kar dolayısıyla 8 ailenin büyükbaş hayvanlarıyla köyde mahsur kaldıklarına işaret ederek "Yollarımız kapandı. Yetkililerden yardım istedik. Onlarda sağ olsunlar geldiler, yollarımızı açtılar" diye konuştu. Bayraktar, kendilerine yardımcı olan özel idare ve jandarma ekiplerine de teşekkür etti.