Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) yöneticilerinden Şerefhan Ciziri, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat’ın KDP’ye yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.
Uzun süre Avrupa’da siyaset yapan KDP yöneticilerinden Ciziri, ziyaret ettiği Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’nde gazetecilerin sorusu üzerine Akat’ın açıklamasını değerlendirdi. Ciziri, "Ayla Akat bu sözleriyle seviyesiz, ilgisiz, siyasi gerçeklerden uzak olan ve aslında bu mesajın kime şirin gözükmek amacıyla verdiği bellidir. Başkan Barzani’ye ve Kürdistan Demokrat Partisi’ne karşı başlatılan kara propagandanın, dezenformasyonun, manipülasyonların neyi amaçladığını sağır sultan bile biliyor. Kürt halkı ulusal talepleri net olarak dile getirmeye başladığı bir zamanda, bakıyorsunuz birileri fikir ve siyaset ortamını bulandırmak için her türlü propagandayı mubah sayıyorlar. O nedenle de Kürt Yurtseverlerin dikkatli olması gerekiyor. Ben Ayla Hanımı yıllardır tanıyorum, saygı duyuyorum ama verdiği demeç kendisine yakışmamıştır. Derhal KDP’ den özür dilemesi ve yanlışını düzeltmesi gerekiyor" dedi.
HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Kürt kadınlarının bütün dünyanın gözü önünde tecavüz kültürüne karşı direnişini gösterdiğini belirterek, "Bugün İran rejimi kadın şahsında Kürt halkının mücadelesini yok etmek istiyor. Ancak İran ve dünya da gördü ki, nasıl ki Beritan KDP’ye teslim olmadı, Ferinaz da İtlaat elemanlarına teslim olmadı. Kürdistan’ın tamamına sesleniyorum. Nasıl ki Kobani için topyekun ayağa kalktı ise Ferinaz içinde ayağa kalksın ve alanlara insin" çağrısında bulunmuştu.