Spor toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Adıyamanspor’un 13 Temmuz'da yapılacak olan kongresinde mevcut Başkan Hüseyin Koç’un aday olmayacağı açıklandı.

Adıyamanspor Kulüp Başkanı Hüseyin Koç ve 2. Başkan İbrahim Aslan, kongre süreciyle ilgili kulübün sosyal tesislerinde basın açıklaması yaptılar.

Adıyamanspor Kulüp Başkanı Hüseyin Koç, 13 Temmuz tarihinde takımın olağan genel kurulunun yapılacağını ve kendisinin aday olmadığını açıklayarak, gelir giderler hakkında bilgi verdi.

Hüseyin Koç açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 8 ay önce Adıyamanspor çok zor şartlarda iken, Adıyamanspor sevdalısı olarak arkadaşlarımızla bu göreve talip olduk. Ogün ki şartlarda Adıyamanspor zor bir dönemden geçiyordu. Bu süre içerisinde Adıyamanspor’u Allah’a binlerce kez şükürler olsun ki ligde tutmayı başardık. Bu başarıda Adıyaman’da ki dinamikler harekete geçti. Gerek taraftarımız, gerek basın hiç olmadığı kadar Adıyşamanspor’a destek çıktılar. En büyük gücümüz olan taraftarımız eski günlerindeki gibi o tribünleri doldurup güzel atmosferler oluşturdu. Taraftarlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

13 Temmuz tarihinde genel kurulumuz var. Geçirdiğimiz 8 aylık süreci göz önüne alarak, gerçekçi davranmamız gerektiğini söylemek istiyorum. Gücümüzün yetmediğini söylemek istiyoruz. Her zaman söylemek çok hoşuma gitmiyor ama Adıyamanspor ekonomik şartlar acısından çok zor durumdadır. Hesaplar kapalı, hiçbir geliri yok. Bundan dolayı çok zor ve çok kötü günler geçirdik. Ancak buna rağmen Adıyamanspor Maliye ve SSK borcunu 420 bin TL bizim dönemimizde azalttı. Bizim dönemimizde hiçbir personele, çalıştığımız firmalara bir kuruş borcumuz yoktur. Geçmiş dönemden kalan borçlar devam etmektedir, hatta 420 bin TL civarında Adıyamanspor’un SSK ve Maliye borcu ödenmiştir.

Bizlere destek olan Valimize binlerce kez teşekkür ediyorum. Kendisinin desteğini hep yanımızda hissettik. Bunun yanı sıra Adıyamanspor’a Belediye Başkanımız tarafından şehir içi hat verdiği için ona da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 700 bin 500 TL’ye bu hattı sattık. Bu paranın 55 bin TL’lik kısmını belediyenin ihale masrafında harcadık, 21 bin TL kooperatife giriş bedeli olarak ödedik. Bu hattan Adıyamanspor yaklaşık 625 bin TL gelir elde etti. Valimize ve Belediye Başkanımıza bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Adıyamanspor’un şuan 3 milyon TL’nin üzerinde borcu var. Hesaplar kapalı olduğu için hiçbir yere hareket edemiyoruz. Önümüzde transferin kapanma olasılığı yüksek olan bir dönem var. Adıyamanspor’un bütçesi yok ve benim kendi bütçemde buna yetersiz. Bundan dolayı üzülerek kongrede aday olmayacağım.

Kongrede bizden daha iyi mali gücü olan kişilerin çıkacağını umuyoruz. Bizim bu takımda görevimiz bitmedi ve gelen her arkadaşa yardımcı olmak isteriz. Bu takımı bir evladım kadar seviyorum. Yorulduğum için bu takımı yürütemeyeceğim. Kamuoyu bizden daha büyük başarılar bekliyor. Bu başarıyı getirebileceğime inanmadığım için başkalarının önünü açmak adına biz yokuz. Maddi manevi Adıyamanspor’un şahsım adına emrindeyim.”

Adıyamanspor 2. Başkanı İbrahim Aslan ise, kulübün üzerindeki hacizlerin kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, “Biz küme düşecek olan takımı kayyumdan aldık ve bu günlere getirdik. Bu süreçte bizlere destek verenlere teşekkürler. Biz Adıyamanspor’un olağan kongresinde yönetim olarak aday değiliz. Biz eski yönetimden devraldığımızda 3.5 milyon TL borcu olan, tüm hesapları blokeli olan bir takımı, destek isteyerek tabiri caizse dilencilik yaparak bu takımı kümede tuttuk. Biz her gün dilenen bir yönetim değil, takımı bir üst lige çıkaracak bir yönetimin gelmesi için aday değiliz. Adıyamanspor’un eski Başkan’da dahil tüm alacaklıların hacizlerinin kalkmadığı sürece bu takımın bir yere gitme şansının olmayacağını belirtmek istiyorum. Adıyamanspor’un ‘Adıyaman Petrolspor’ veya ‘Adıyaman Belediyespor’ olarak isim değiştirerek kurumların sahip çıkması gerektiğini söylemek istiyorum” dedi.