Beşiktaş’ın kuruluşunun112. yıl dönümü Van’da coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski belediye binası önünde toplanan onlarca taraftar, Beşiktaş spor kulübünün kuruluşunun 112. yıl dönümünü kutladı. Takımlarının kuruluş yıl dönümü nedeniyle pasta hazırlayan Vanlı çarşı grubu, meşaleler yakarak havai fişek gösterilerinde bulundu. Beşiktaş’ın babalarından kendilerine miras kaldığını belirten Van Çarşı Grubu Sorumlusu Gani Acar, “Dünyadaki bütün Beşiktaşlıların 112. yılı kutlu olsun. Biz Beşiktaş terbiyesi ile büyütürdük. Beşiktaş’ın büyüklüğü bizlere babalarımızdan kaldı bizden de evlatlarımıza kalacaktır” dedi.
İlde meydana gelen depremlerde Beşiktaş Çarşı Grubunun kendilerini yalnız bırakmadığını da dile getiren Acar, “Depremde Beşiktaş ve taraftarı Çarşı Grubu 65. dakikada bizim için üşüdüler, atkılarını gönderdiler. Bizde böyle bir etkinliği uygun gördük. Çok mutluyuz. İnşallah bu akşam Club Bruge ile maçımız var. İnşallah onu yenerek çeyrek finale kalırız. Pazar günü de Fenerbahçe’yi de yeneceğimize eminiz. Şampiyonlukta da, Avrupa’da da en büyük adayız. Doğum günün kutlu olsun Beşiktaş” şeklinde konuştu.
Beşiktaş’ın 112. yıl dönümü kutlamalarına katılan Galatasaraylı taraftar Zeynep Değmen ise Beşiktaş’ın kardeş takım olduğunu belirterek, bu nedenle 112. yıl dönümünü kutlamalarına katıldığını dile getirdi.
Öte yandan Van Çarşı Grubu ise Beşiktaş’ı çok sevdiklerini belirterek, kötü günde de iyi günde de takımlarının yanında olacaklarını söylediler. Kutlamalar daha sonra Cumhuriyet ve Kazım Karabekir Caddelerinde sevgi turlarının atılmasıyla son buldu.