Şehitkamil Belediye Başkanlığınca, bu yıl 3. kez Organize edilen Geleneksel Alleben Su Spor Şenliklerine, katılımcı ekiplerin antrenör, idareci ve sporcuları tarafından büyük övgü geldi. Şenlikler süresi boyunca misafir ekiplerin tüm ihtiyaç ve isteklerini kusursuz bir şekilde planlayarak organize eden Şehitkamil Belediyesi, Türkiye Olimpiyata Hazırlık Merkezi (TOHM) antrenörleri tarafından tüm ülkeye örnek olarak gösterildi.
08-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri Çerçevesinde Şehitkamil Belediye Başkanlığınca organize edilen 3. Geleneksel Alleben Su Sporları Şenlikleri, yüzme branşına gönül vermiş ülke genelinden yarışlara katılan 400’e yakın sporcu, antrenör ve idarecinin büyük takdirini topladı.
Bu güne kadar 7 Olimpiyat derecesi elde etmiş sporcu yetiştiren Türkiye Yüzme Federasyonu Adana İli THOM Antrenörü Martin Gagrabowskı, organizasyonun tüm ülke genelinde uygulanması gereken model tarzda bir yapıya sahip olduğunun altını çizerek, 3. Geleneksel Alleben Su Sporları Şenliklerinde emeği geçen tüm Şehitkamil Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini dile getirdi. Gagrabowskı, yarışların ikinci gününde katılımcı antrenörler ve idarecilerle Alleben Yüzme Havuzunda yaptığı toplantıda, “Şehitkamil Belediyesi Geleneksel Alleben Su Sporları Şenlikleri, her anlamda sporcuların elit şartlarda yarışabilmesi, performanslarını sergileyebilmeleri adına kusursuz bir organizasyon bu nedenle ben şahsım, Türkiye Olimpiyat Merkezi Antrenörleri ve Türkiye Yüzme Federasyonu adına başta Şehitkamil Belediye Başkanı Sayın Rıdvan Fadıloğlu, olmak üzere emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etmek istiyorum” dedi.
3. Geleneksel Alleben Su Sporları Şenliklerinin final gününde dereceye giren sporcular ödül töreninde kupalarını gururla kaldırdı. 20 il karmasının yarıştığı şenliklerde rakiplerini geride bırakarak dereceye girmeye hak kazanan şampiyon kulaçların ödül kürsüsündeki sevinçleri organizasyona renk kattı. Gaziantep İl Karmasının bir çok başarılı dereceye imza attığı şenliklerin sonunda Türkiye Yüzme Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi ve Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzları Genel Koordinatörü Cengiz Bingül, katılımcı tüm ekiplerin idareci, antrenör ve sporcularına, yarışları yöneten hakemlere teşekkürlerini dile getirdi.
Şehitkamil Belediye Başkanlığınca 3. Geleneksel Alleben Su Sporları Şenliklerine katılan ekiplerin onuruna verilen yemek renkli anlara sahne oldu. Şampiyon kulaçların doyasıya eğlendiği ve Gaziantep yöresine ait lezzetli yemekleri tattığı gala yemeğinde katılımcı kafilelerin antrenörleri ve idarecilerine Şehitkamil Belediye Başkanlığınca plaket takdim edildi. Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Özkeçeci’nin elinden plaketlerini alan il karmaları ve kulüp idarecileri bu buna benzer organizasyonların sayılarının çoğalmasını dile getirerek bir kez daha organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdiler.