İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde gerçekleştirilen ve 87 motosikletçinin katıldığı 2015 Türkiye Pist Şampiyonası açılış yarışı, nefesleri kesti.
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından düzenlenen 2015 Türkiye Pist Şampiyonası, Türkiye’nin farklı illerinden 87 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Ülkü Motor Sporları Kulübü’nün de katkıları olan 1. ayak yarışında, 10 sınıfta motosikletçiler sezonun ilk kupaları için mücadele etti. Ülkü Yarış Pisti’nde sabah saatlerinden başlayan yarışlar adeta nefesleri kesti. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı yarışlarda, sporcular kendi klasmanlarında dereceye girebilmek için büyük çaba saffetti.
Öte yandan, İzmir ve Türkiye’nin farklı noktalarından özel olarak yarış için gelen seyirciler de tribünlerden yarışları ilgiyle takip etti. Yoğun ilgi gösterilen yarışlarda, TMF GP 1000 CC sınıfında, AKUT kulübü sporcusu Tolga Uprak birinci olurken, aynı kulüpten Sinan Şenel ikinci oldu. TMF GP 600 sınıfında ise AKUT kulübü sporcuları Aras Özkaçar, Furkan Eryılmaz ve Muammer Karakaya ilk üç sırayı paylaştı. Yarışmalarda dereceye giren sporcular, düzenlenen ödül töreninde ise kupalarını aldı. Bazı yarışçılar ise sevincini yakınları ve arkadaşlarıyla paylaştı.
"ÇOK KEYİFLİ HEYECAN VERİCİ BİR YARIŞ OLDU"
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMS) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye’nin farklı illerinden yoğun bir katılım olduğunu belirtti. 2015’in ilk yarışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Uçar, “Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından 2015 sezonunun ilk pist yarışını gerçekleştirdik. Çok güzel bir katılım oldu. Tüm illerden 100’e yakın sporcunun start aldığı bir yarış oldu. Tabii İzmir bu anlamda her seyirci itibariyle hem de yarışçı potansiyeli itibariyle bizleri mutlu ediyor. Çok keyifli heyecan verici güzel bir yarış oldu. Sezonun ilk yarışı olması sebebiyle ufak tefek arızalar kazalar oluyor; ama günün sonunda çok sağlıklı keyifli bir organizasyon gerçekleştirdik ve bunun da mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
TMF GP 1000 CC sınıfında 1. olan Tolga Uprak ise, yarışı dereceyle bitirdiği için mutlu olduğunu ifade etti. Yarışta kaza yaşanmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Uprak, “Bu sezonun ilk yarışıydı. Herkes biraz hamdı zaten. Hiç kimse antrenman yapmadan çıktı yarışa. Güzel bir yarış oldu, güzel bir netice oldu. Kimseye bir şey olmadı herkes sağlam. Diğer yarışlarda herkes daha hızlı olacaktır muhtemelen” şeklinde konuştu.
TMF GP 600 sınıfında ikinci olan genç motosikletçi Furkan Eryılmaz ise, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Yarış güzeldi bir sene ara verdim geçen sene yarışamadım. Yani bu sene iki yarışta iki tane ikincilik çok güzel oldu. Allah’ın izniyle inşallah önümüzdeki yarışlar daha güzel olur. Rakiplerim kuvvetliydi tabi çekişme olmayınca heyecanda olmuyor. Çekişme olunca daha iyi oluyor yarış.”