Adıyaman’da liseler arası düzenlenen ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Vatandaşların gereksiz ilaç kullanımını önleyerek bilinçli ilaç kullanımına dikkat çekmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Adıyaman’da liseler arası düzenlenen ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ adlı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Adıyaman ili genelinde lisede öğrenim gören 9, 10 ve 11. sınıf okul öğrencilerinin katıldığı kompozisyon yarışmasında dereceye giren ilk 3 öğrenci çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan’la birlikte Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret eden öğrenciler ödüllerini Vali Mahmut Demirtaş’tan aldı.
İl Sağlık Müdürü Dr. M. Emin Taş, il genelinde liseler arası düzenlenen ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ kompozisyon yarışması ile ilgili Vali Demirtaş’ı bilgilendirdi.
Düzenlenen kompozisyon yarışmasında ‘Bilinçli Birey, Bilinçli İlaç’ eseri ile yarışmaya katılan Fen Lisesi öğrencisi Hatice Aruk birinci seçilirken, Hüsnü Özyeğin Lisesi Öğrencisi Dilara Çelik’in ‘İlaç Var mı?’ eseri ikinci ve Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencisi Veli Taysi’nin ‘Bir Ağrı Kesiciniz Var mı?’ eseri ise üçüncü seçildi.
Vali Mahmut Demirtaş, kompozisyon yarışmasında dereceye girerek birinci seçilen eser sahibi Hatice Aruk’u tabletle ödüllendirilirken, ikinci seçilen Dilara Çelik’i fotoğraf makinesi ve Veli Taysi’yi ise kol saati ile ödüllendirdi.
Yarışmaya katılarak dereceye giren öğrencileri ve öğretmenleri tebrik eden Vali Mahmut Demirtaş, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bilinçsizce ve rastgele kullanılan ilaçlar birçok sağlık sorununu da beraberinde getirmektedir. Yanlış ilaç kullanımı hastalıklarla mücadelede tedaviyi etkisiz kılıp başka sağlık sorunlarıyla birlikte maddi sorunları da beraberinde getirerek, milli gelirimizin yok olmasına neden olmaktadır. Sağlık Bakanlığının Akılcı İlaç Kullanımı Ulusal Eylem Planı kapsamında, Akılcı İlaç Kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla genç nesillerin bilgilendirilmesi ve farkındalığın oluşturulması amacıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafında lise 9, 10, ve 11 sınıflar arası bir kompozisyon yarışması düzenlenmiştir. Bu kompozisyon yarışmasına katılarak dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Onların yetiştirilmesinde büyük bir özveri ve fedakârlık gösteren öğretmen ve idarecilerimize de teşekkür ediyorum” dedi.