KASTAMONU'nun İnebolu İlçesi'nde,  Karayolları 152'nci Şube Şefliği'nde çalışan Türkiye Yol-Yapı-İnşaat İşçileri Sendikası (Yol-İş) üyesi 24 taşeron işçinin kadroya alınması nedeniyle kurban kesildi. İşçiler, davul zurna eşliğinde çiftetelli oynanarak kadro sevinci yaşadı.
Karayolları 152'nci Şube Şefliği bahçesindeki kutlama programana kadroya alınan işçiler araçlarla konvoy halinde geldi. Kadroya alınan işçilerden İsa İrgin, Yol-İş Sendikası sayesinde bugünlere geldiklerini söyledi. İrgin, "Yol-İş ile berber bir takım etaplardan geçtik, mitinglere gittik, birlik beraberlik içerisinde tek yumruk olduk. 24 kişi kadroya geçtik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.
Karayolları 152'nci Şube Şefi Murat Demirel de, "İnşallah bundan sonra çalışmalarımızı beraber yürüteceğiz, başarılı ve olumlu çalışmalar yapacağız" dedi.
Yol-İş Sendikası Kastamonu 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çelik ise kadro hakkı olup da iş başı yapamayan işçilerin olduğunu belirterek, "Onlar da iş başı yapmadan bize rahat ve huzur olmayacağının bilinmesini isterim. Biz birlik beraberlik içerisinde olduktan sonra aşamayacağımız yapamayacağımız hiç bir şey yoktur" diye konuştu. Konuşmalardan sonra dua edilerek kurban kesildi. Ardından da işçiler davul zurna eşliğinde çiftetelli oynayarak kadro sevinci yaşadı.

FOTOĞRAFLI