Karataş Belediye Meclisi’nin Nisan ayı oturumunda, kazada hayatını kaybeden postacı Veli Kartop’un adının bir sokağa verilmesi kararlaştırıldı. Toplantıda ayrıca, ilçeye kapalı semt pazarı kurulması teklifi de kabul edildi.
Karataş Belediyesi 2015 yılının Nisan ayı meclis toplantısını Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda gündem maddeleri arasında bulunan 2014 yılı faaliyet raporu, denetim raporu okunması, encümen üyesi seçimi ve Kemaliye Mahallesi 121. Sokağın isminin Veli Kartop olarak değiştirilmesi teklifleri ile ilgili maddeler oy çokluğu ile kabul edildi.
Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, ilgili maddelerin görüşülmesinden sonra yaptığı konuşmada, “Belediye yönetimine geldikleri süreç itibari ile geride kalan 12 ay içersinde yaptığımız hizmetlerin Karataş halkı ve Karataş Belediyesi’ne olan katkılarının verdiği mutluluğunu yaşıyorum. Görev sürecimizde verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğu ile karşınızdayım. Geçen yıl bugün meclisi devraldığımızdan itibaren en büyük güç kaynağım sizler oldunuz. Bu anlamda hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür ederim.
Bir yıl içerisinde ne vatandaş, ne çalışan ne de meclis üyelerine ayrım yapmaksızın icraatlarımızı gerçekleştirdik. Yaptığımız çalışmalar ile yeni bir belediye binası ve yeni bir Belediye ek binası zabıta amirliği, yeni düzenlemeler ve Karataş için önem arz eden ihtiyaçları kısmen olsa da çözümler yaratarak yepyeni düzenlemeler yaptık" dedi.
Karataş tarihinde ilk defa balık av sezonu açılışını ve 15-22 Nisan Turizm Haftası açılışını Karataş’a taşıdıklarını belirten Ünal, "Katı atık toplama istasyonu kurulumu için yer tahsisini yaptık, temellerini 9 Mayısta hep birlikte atacağız. Bunların yanı sıra kapalı semt pazarı, düğün salonu gibi çalışmalarımızı da önümüzdeki günlerde temelleri atılarak başlanacağını söylemekten mutluluk duyuyorum. Hizmetlere ve aldığım kararlara destek veren değerli meclis üyelerim ve birim amirlerime teşekkürlerimi sunarım “ dedi.
Gündem dışı görüşülen konular arasında bulunan Karşıyaka Mahallesi dört direkli mevkiinde bulunan gayrimenkullerin metrekare birim değerlerinin yeniden düzenlenmesi, kapalı semt pazarı kurulumunun sağlanması ve cumartesi günleri kurulan pazarın hafta içine alınması konuları da oy çokluğu ile kabuldu.