Altındağ Belediyesi, gençlerin okuma alışkanlığı kazanması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Altındağ Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren 3 gençlik merkezinden 60 öğrencinin katıldığı Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı, düzenlenen bir seminerle gençlere anlatıldı.

Program kapsamında gençler yaz tatillerinde boş durmayarak seçilen bir yazarın 30’a yakın eserini okuyacak.Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen ve Altındağ Belediyesi’nin ilçedeki gençleri kitapla buluşturmak amacıyla ortaklaşa yürüttükleri programda, gençler ilk olarak Mustafa Kutlu’nun eserlerini okuyacak. Bu kitapları okuyan 60 genç daha sonra yazarla ve eserleriyle ilgili bir araştırma da yaparak panel metni hazırlayacak. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen programa, eski Tarım Bakanı Sami Güçlü de katıldı.

“Hep beraber büyük başarılara imza atacağız”

Yıldıztepe Ali Kuşçu Gençlik Merkezi’nde düzenlenen seminere Cahit Zarifoğlu, Sezai Karakoç ve Ali Kuşçu Gençlik Merkezlerine üye 60 öğrenci katıldı. Gençlere programın detayları tek tek anlatılarak bilgilendirildi. Düzenlenen programda konuşan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu programı duyduktan sonra çok önemsediğini belirterek, Altındağ Belediyesi bünyesinde 17 gençlik merkezi ve 24 kadın eğitim ve kültür merkezinin hizmet verdiğini ve buralarda Altındağlıların kültürel faaliyetlerle sanatla, kitapla buluşturulduğunu söyledi. Başkan Veysel Tiryaki, ”Bu sıcak yaz gününde okuma aşkıyla kalkıp buraya geldiniz. Biz okuyan gençlerimizin her zaman yanında olacağız. Hep beraber büyük başarılara imza atacağız ”dedi.

“Gençlerimizin kitap kokusu içinde büyümelerini istiyoruz”

Gençlerin zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini de belirten Tiryaki, “Siz buraya 2 bin öğrencinin arasından seçilerek geldiniz. Zamanınızı televizyon ve telefon gibi aletlerle boşa harcamamanız gerekiyor. Eğer bu yaşta okuma alışkanlığı edinirseniz, ilerde çok başarılı olursunuz” ifadelerini kullandı. Altındağ Belediyesi tarafından yapılan gençlik merkezleri ve kütüphanelerle gençleri geleceğe hazırladıklarını belirten Başkan Tiryaki, ”Biz gençlerimizin kitap kokusu içinde büyümelerini istiyoruz ”diye konuştu.

“Sizlerle burada olmam Başkan Veysel Tiryaki sayesinde oldu”

Eski Bakan Sami Güçlü de, Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Programı ile Veysel Tiryaki’nin yakından ilgilendiğini ve o ilgi sayesinde bugün burada gençlerle bir arada olabildiklerini belirtti. Birçok ilde bu programın sürdürüldüğünü belirten Güçlü, “Yazar okumaları yaparak kültürel olarak kendinizi geliştirip toplum için yararlı bireylere dönüşürsünüz” ifadelerini kullandı. Altındağ Belediyesi’nin Kültürel faaliyetlere çok önem verdiğini ve bu amaç doğrultusunda tüm kaynaklarını da seferber ettiğini belirten Güçlü, bu programa destek veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye ve görev alan öğretim görevlilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Hayalleriniz varsa kitap okuyun”

Ali Kuşçu Gençlik Merkezi üyesi Emine Babayiğit, program ile ilgili duygularını şöyle ifade etti: “Burada bizlere kitap okuma teknikleri de öğretildi. Öğretmenlerimiz bizlere her konuda yardımcı oluyor. Yaz tatilim boyunca 30 tane kitap okuyacağım için mutluyum. Tatilimi boş geçirmeyerek en iyi şekilde değerlendireceğim. Okuyacağım kitaplar sayesinde insanlara kendimi daha rahat ifade edebileceğimi düşünüyorum” dedi.

Yine Ali Kuşçu Gençlik Merkezi üyelerinden Mustafa Şen ise gençlik merkezlerinin hayatını değiştirdiğini söyledi. Şen, “Altındağ Belediyesi gençlik merkezleri sayesinde sporla, sanatla, kültürel faaliyetlerle bir araya geldim. Burada eğitim görmeye başladığımdan beri okuldaki notlarım da yükseldi. Bizlere bu imkanı verdiği için Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.