Anneler günü nedeniyle Kocaeli’de engelli anneleri ve aileleriyle bir araya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Biz sizi seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz. Her zaman emrinizde ve hizmetinizde olduk" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Anneler Günü nedeniyle Kocaeli’de engelli anneleri ve aileleri onuruna bir yemek düzenledi. Salondaki annelerin Anneler Günü’nü tek tek kutlayarak kendilerine gül armağan eden Bakan Işık, engelli olan çocuklarla da yakından ilgilendi. Düzenlenen yemekte engelli ailelerine seslenen Bakan Işık, “Biz sizi seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz. Her zaman emrinizde ve hizmetinizde olduk” dedi.
Engelli anneleri onuruna verilen yemeğe Bakan Işık’ın yanı sıra Kocaeli Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’ve çok sayıda davetli aile katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu engelli ailelerine müjde niteliğinde bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, “Engelli anne özellikle anneler aileler bazen bazı çocuklarını haftada 2 gün 3 gün çocuklarını en azından bir yere bırakıp günde 3-4 saat dinlenebileceği, günlük otel gibi, günlük bir geçim yeri gibi basit ulaşımı kolay, şimdi İzmit’te başlayacağız. Daha sonra Gebze ve fırsat bulursak diğer tüm ilçelerimizde engellilerimizi koruyabileceğimiz Sayın Bakanım böyle bir projemiz var. inşallah sizlerin de yardımıyla bunları gerekleştireceğiz” dedi.
Tüm annelerin ve özellikle de engelli annelerinin anneler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Biz sizi seçimden seçime hatırlayanlardan değiliz. Her zaman emrinizde ve hizmetinizde olduk. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli bütçelerinden biri Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütçesi. 23 milyar TL’nin üzerinde biz sadece sosyal harcama yapıyoruz. Bunların önemli bir kısmı engellilerimiz için yapılıyor. Yapılanları önemsiyoruz ama yeterli görmüyoruz” diye konuştu.
Engelliler için hükumet olarak bir çok projeyi hayata geçirdiklerini ancak bunları yeterli görmediklerini dile getiren Bakan Işık, “Engelli kardeşlerimizin çalışmaya hazır hale gelenlerini istihdamına da özel bir önem verdik. Toplumu mutlu kılmanın yolunun engellileri mutlu kılmak olduğu bilinci ile bundan sonra da bu adımları atmaya devam edeceğiz. Şu anda 450 bin 436 tane engellimize evde bakım hizmeti veriyoruz.bunun da her türlü masrafını karşılıyoruz. Niye yapıyoruz bunu? Çünkü devlet olarak bu bizim görevimiz” diye konuştu.