Fransa’da devam eden grevlere atık arıtma tesislerinde çalışanların da katılmasıyla Paris sokakları çöp yığınlarıyla dolmuştu. Başkent Paris’te bulunan tarihi opera binasının bulunduğu ve turistlerin en fazla gezdiği Galeri Lafayette mağazası çevresinde biriken çöpler kentin itibarını zedeliyor. Sokakların çöplerle dolmasının ardından Paris Belediyesi, kentin itibarını kurtarmak için harekete geçti. Belediye, grevcilerin kontrolündeki 60‘a yakın çöp toplama aracını hizmete koydu. Bazı bölge belediyelerinin çöp toplama işini özel şirketlere vermiş olması da Paris Belediyesi'nin elini güçlendirdi. Paris’in sokaklarından yaklaşık 3 ton çöp çıktı. Çöp bidonlarından taşan çöpler sokaklarda çöp tepecikleri oluşturdu. Sağlık uzmanları, çöp sorununun çözülmemesi halinde Fransa'yı ciddi sağlık sorunlarının beklediğini savundu. Öte yandan grevcilerin çöp toplayan araçları engellemesinden endişe ediliyor.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, grev yapanlara seslenerek, “Grevi askıya alın, gelin yeniden masaya oturalım. Biz belediye olarak müzakereye açığız" dedi.

Greve gidenlerin Salı günü ülke genelinde gerçekleştirilecek toplu grev ve gösterilere kadar grevi sürdüreceği kaydedildi.