10 yıl önce Mehmet Kartal, tartıştığı Mehmet Özacar tarafından öldürüldü. Yargılanan Mehmet Özacar, kasten öldürme suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu olayın ardından 2 aile arasında husumet başlarken, iddiaya göre Mehmet Kartal'ın eşi Hikmet Kartal, kardeşi Gülhan Alparslan (53) ile intikam almak için zaman zaman konuşmaya başladı. Eylem için paraya ihtiyaç olduğunu söyleyen Serdar Kartal, Gülhan Alparslan'ın parasal desteği ile Marmaris'te bir iş yeri açtı.

ÖNCE KEŞİF SONRA CİNAYET

Özacar ailesinin, kendi ailesine baskı yaptığını öğrenen Serdar Kartal, Adana'ya dönerek 2 tabanca aldı. Serdar Kartal, kullandığı otomobili arkadaşı Yener Sari'nin (26) iş yerinde tamir ettirme bahanesiyle Seydi Özacar'ın Aliya İzzet Begoviç Bulvarında işlettiği büfenin etrafında keşif yaptı. 12 Mayıs'ta kardeşi Aziz Kartal ile birlikte büfeye giden Serdar Kartal, Seydi Özacar'ı öldürdü. Başlatılan soruşturma kapsamında Hikmet, Serdar Kartal ile Yener Sari tutuklandı. 

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Seydi Özacar'ın, intikam amacıyla öldürüldüğünü belirten savcı, Serdar ile Aziz Kartal hakkında kan gütme saikiyle öldürmeden ağırlaştırılmış müebbet, Hikmet Kartal hakkında azmettirmeden müebbet, Yener Sari, Gülhan Alparslan, Mehtap Örs (44) ve Enes Akıncı (33) hakkında cinayete iştirakten müebbet, Zeynep Doğan (33), Veli Örs (39), Abdullah (71) ve Gurur Alparslan (23) hakkında ise suç delillerini gizleme suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak:Milliyet