Özkan ARSLAN-Enver ALAS/İSTANBUL, () İSTANBUL’daki 39 ilçeden 38’nin CHP İlçe Başkanı, yaptıkları ortak açıklamada olağanüstü kurultay çağrısına tepki gösterdi. Açıklamada, “Demokratik bir hak olarak kabul ettiğimiz, olağanüstü kurultay çağrılarını yersiz ve zamansız buluyoruz” denildi.
Açıklama, Bayrampaşa ilçe başkanı dışında 38 ilçe başkanının katılımıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yapıldı.  İlçe başkanları tarafından ortak kaleme alınan açıklamayı, CHP Eyüp İlçe Başkanı Sinan Akçiçek okudu. Akçiçek açıklamada olağan kongre sürecinin devam ettiğini belirterek, “Seçimli büyük kurultay 2 ay içinde yapılacak. Bu açıdan demokratik bir hak olarak kabul ettiğimiz, olağanüstü kurultay çağrılarını yersiz ve zamansız buluyoruz. Bu süreçte genel başkanlığa aday olan arkadaşlarımızı parti içi demokrasiye inancımızla selamlıyor kutluyoruz. Demokratik yarışta kendilerine başarı diliyoruz” denildi.
İLÇE BAŞKANLARINA YÖNELİK ELEŞTİRİYE TEPKİ

Akçiçek, olağanüstü kurultay tartışmaları sırasında ilçe başkanlarına dönük haksız bazı suçlamalar yapıldığını belirterek, “Son olarak kamuoyunda birileri tarafından bilinçli olarak ‘delegelerin ilçe başkanları tarafından masabaşında yazıldığı’ iddiasını dile getirildiğine tanık oluyoruz. İlçe başkanlarımızı üzen ve daha da önemlisi partimizin kurumsal kimliğine zarar veren, demokrasi siciline leke düşüren bu söylem karşısında İstanbul ilçe başkanları olarak sessiz kalamazdık” diye konuştu.
KILIÇDAROĞLU’NUN GENEL BAŞKANLIĞINDA PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Akçiçek, “Parti içinde genel başkanlığa aday ve eğer varsa benzer endişeyi taşıyanlara hatırlatmak isteriz ki, liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa seçilmesiyle birlikte parti için demokrasi hayata geçirildi” diyerek açıklamasına şöyle devam etti: “Örgüt ve üyenin söz hakkına saygı gösterildi. Parti üyelerimiz milletvekili adaylarını ön seçimle belirledi. Öyle ki, genel başkanımız ön seçimden milletvekili olmuştur. Yine parti üyeleri yerel yönetimlerle yarışacak belediye başkan adayları ve meclis üyelerini saptama yetkisini kullandı. Uzun süredir özlediğimiz ilkelere ilave olarak ön seçime giren, ‘lider sultasına son verin” diyebilen bir genel başkana kavuştuk. Kamuoyumuz ve medyamız emin olmalıdır ki ilçe başkanları olarak genel başkanımızın demokrasi ölçülerine uygun olarak her mahalleye sandık kurarak katılımcı ve şeffaf seçimlerle delegeleri belirliyoruz. Sayın Muharrem İnce’nin sözünü ettiği yönetimin geçmişte kaldığına ve bu tür eleştirilerin raf ömrünü tamamladığına inancımızla ilçe başkanları olarak tüm adaylara bu yarışta örgüte ve bizlere güvenmelerini tavsiye ederiz. Son olarak parti içi demokrasinin eseri olarak genel başkanlığa aday olan bazı isimlerin seçim bölgelerinde düzenlenen ön seçime katılamadıklarının altını çizmek isteriz. Vekillik yolunda partisinin üyesine güvenmeyen bu isimlerin delege seçimindeki adalete teslim olmalarını beklemek zaten abes olacaktır. Bu gerçeklere ve partimizin parlak geleceğine olan inancımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.”
(FOTOĞRAF)